Суспільство

Буремна північ і небезпечні сусіди: Павло Мірошниченко – про виклики в Корюківському районі

Як ми вже повідомляли, Кабмін погодив кандидатуру Павла Мірошниченка на посаду начальника Корюківської РВА. Раніше її очолював Іван Ващенко, проте він написав заяву на звільнення за власним бажанням і стане заступником голови Чернігівської ОВА.

Ми зв’язалися з потенційним новим керівником північного прикордонного району і поцікавилися його баченням стану справ у регіоні. За словами Павла Мірошниченка, основною проблемою Корюківського району, як і області загалом, є безпекова ситуація, що впливає на багато інших сфер життя суспільства.

«Безпекова ситуація тягне за собою зменшення інвестицій, проблему створення нових робочих місць. Інвестори не хочуть заходити туди, де є безпекові проблеми. Стан доріг, міни, які залишили окупанти, їх треба знешкоджувати, бо важлива безпека людей. У нас люди звикли ходити в ліс: збирати гриби і ягоди. Але зараз це небезпечно. Потрібно відновлювати або надавати житло для тих людей, які його втратили. Діти не можуть нормально навчатись, бо нема належного укриття в навчальному закладі. Це основні проблеми», – розповідає Павло Мірошниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голови громад Корюківського району – про проблеми, які сподіваються вирішити у співпраці з новим очільником РВА

Павло Мірошниченко розповів Чеline про перші кроки на посаді та проблеми, на які насамперед звертатиме увагу, коли стане очільником Корюківської РВА. Найголовнішими вважає підтримку військових і вирішення проблем, пов’язаних із небезпечним сусідом.

«Першими кроками моїми на посаді, якщо буде розпорядження Президента України, звісно, буде ознайомлення з ділянкою відповідальності, з ділянкою своєї роботи. Насамперед варто провести зустріч із військовими та проїхати по прикордонню, тому що це зараз найголовніша наша проблема. Найголовніша наша проблема – це російський ворог, наш сусід, на жаль. Другий крок – це взаємодія з органами місцевого самоврядування. Також без цього ніяк. Третє – це соціальний захист населення. Четверте, можливо, інфраструктура. Сказати, що друге важливіше за четверте, не можна. Ці всі проблеми є основними, але найголовніша проблема – це якнайшвидше наблизити Перемогу. Тому я максимально спрямую всі зусилля на це», – зазначає Павло Мірошниченко.

Очолити Корюківську РВА Павло Мірошниченко зможе після розпорядження Президента України про затвердження його на посаду начальника.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Оксана Замятіна

Ще статті по темі

Back to top button