Суспільство

Чернігівські освітяни розповіли, навіщо першокласниками видадуть LEGO

Усі перші класи в Україні, що навчатимуться з 1 вересня 2018 року, безкоштовно отримають набори LEGO.

Як це відбуватиметься на практиці і навіщо першачкам конструктори на уроках, ЧЕline розпитав Віктора Бурноса, завідувача відділу дошкільної початкової освіти Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського.

36730198_1069920156510686_8800633988050845696_nВін розповів, що на парті кожної дитини з Чернігівського регіону, яка в новому навчальному році піде до першого класу, стоятимуть 6 цеглинок LEGO. Адже вони потрібні не тільки для гри, а передусім для навчання.

«Відповідно до плану, Чернігівщина має отримати LEGO 9 липня. До речі, ним користуються всі діти світу, навіть в Африці. На пострадянському просторі Україна та Білорусь приєднуються до цієї практики останніми», – зазначив педагог.

Віктор Бурнос повідомив, що для вчителів області, які працюватимуть у новій українській школі, вже провели спеціальні тренінги щодо використання цеглинок у навчальному процесі. Також педагоги отримали методичні інструкції в друкованому або електронному варіантах.

«Із цими 6-ма цеглинками можна так грати, що наші діти завдяки ним розвиватимуть математичне критичне та інші типи мислення. LEGO можна використовувати на всіх уроках – математики, читання, письма, мовлення і навіть трудового навчання», – зауважив освітянин.

Окрім цеглинок, передбачені інші набори. З їх допомогою діти бавитимуться і навчатимуться, коли клас розбиватимуть на мікрогрупи – по 5-6 учнів.

«Граючись із конструктором, можна розв’язувати задачі та приклади, речення будувати. На цих кубиках і цеглинках прекрасно пише водяний маркер», – пояснив пан Бурнос.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова українська школа: перші кроки та перспективи розвитку на Чернігівщині

Також важливо, що конструктор оригінальний і якісний.

«Цеглинка не зламається, якщо дитина стане на неї ногою чи кине. І під час конструювання будь-яких речей LEGO збереже свою цілісність», – пояснив педагог.

Ще статті по темі

Back to top button