Суспільство

Чернігівські водії паркували автівки прямо на Алеї героїв під час бізнес-фесту (Фото)

Вчора на центральній алеї відбувалася виставка-ярмарок у рамках бізнес-фесту, що проходив в обласному центрі. Для охорони публічного порядку та безпеки дорожнього руху поряд із місцем проведення заходу несли службу кілька нарядів патрульної поліції.
Загалом ярмарок пройшов спокійно, без грубих порушень порядку. За винятком кільком випадків, на які ми хочемо звернути увагу, щоб у майбутньому уникнути конфліктних ситуацій та розповсюдження неправдивої інформації.
Під час ярмарку патрульні виявили кілька фактів проїзду автомобілів алеєю, на якій проходив захід, у той самий час коли нею ходили відвідувачі та просто прогулювалися містяни. Тобто рух транспортного засобу відбувався пішохідною зоною. Також у місцях входу-виходу на алею стояли припарковані автомобілі. Саме на ці випадки ми хочемо звернути увагу.
Більшість водіїв, коли до них зверталися поліцейські з проханням дотримуватися правил дорожнього руху та прибрати з алеї свої авто, дослухалися і ситуація вичерпувалася одразу. Але були й такі, які намагалися заперечувати охоронцям порядку.
Водій Hyundai Tucson залишив свій автомобіль на в’їзді до алеї. На зауваження інспекторів та прохання забрати транспортний засіб із пішохідної зони чоловік пред’явив перепустку учасника ярмарку, видану управлінням культури та туризму Чернігівської міської ради, і намагався переконати патрульних, що цей папірець дає йому дозвіл лишати тут авто.
Маніпуляції з сумнівними аргументами про: «Ваші дії незаконні. Я маю право, у мене є дозвіл від міської ради» закінчилися тоді, коли інспектори нагадали, що дозвіл надає право виключно на завезення та вивезення необхідної апаратури та устаткування учасника виставки-ярмарку. Після чого автомобіль має бути прибраним з алеї і припаркований без порушення ПДР. Саме про це всі учасники були попереджені на спільній зустрічі з організаторами (за участю поліції) у міськраді.
Врешті-решт водій таки прибрав своє авто.
Звертаємося до всіх водіїв з переконливим проханням: дотримуйтеся правил дорожнього руху не тільки під час руху автомобіля, а й під час його стоянки та зупинки! Патрульна поліція діє виключно в межах свої повноважень та з дотриманням законодавства України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Патрульна поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button