Суспільство

До 20 грудня в Чернігові можна безкоштовно чипувати тварин завдяки проєкту Бюджету участі

Міське комунальне підприємство «Ветеринарно-стерилізаційний центр «Крок до тварин» нагадує чернігівцям про те, що цього року воно є виконавцем проєкту-переможця Бюджету участі з безкоштовного чипування собак і котів, зокрема й домашніх.

Чипування дає можливість ідентифікувати тварину і швидко знайти господаря у випадку, якщо тварина загубилася/втекла/була викрадена, але потім сторонні люди знайшли її на вулиці. Так ви даєте собі додатковий шанс повернути свого чотирилапого друга додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити домашніх тварин від паразитів

У ВСЦ «Крок до тварин» зазначають, що ідея чипування тварин, на жаль, наразі сприймається чернігівцями не завжди позитивно. За цей рік тут чипували лише третину домашніх тварин із запланованої кількості, і лише дві третини безпритульних.

Як прокоментувала ситуацію керівниця центру Тетяна Діденко, коли автори писали цей проєкт, то розраховували на свідомість власників і кураторів безпритульних чотирилапих.

«Але виявилося, що власники бояться якогось химерного податку, а фактично банально бояться відповідальності. Чого бояться і чому не чипують тварин куратори – взагалі загадка, адже саме завдяки чипуванню можна хоч якось проконтролювати тих, кому вони прилаштовують тварин, – зазначила вона. – Але, попри все, ми хочемо подякувати власникам і кураторам, які чипували своїх тварин. А також усім, хто голосував за проєкт і розуміє необхідність таких заходів».

Вона додала, що реєстрація тварин у місті рано чи пізно все одно стане обов’язковою – адже відповідальність за істоту, яку ти береш додому, повинна бути. Але тоді чипування вже може стати платним.

Зараз у Чернігові ще можна чипувати свою тварину безкоштовно. Але треба поквапитися – залишилося всього 10 днів!

Запис за телефоном 063-5736020.

Для перетримок і родин із великою кількістю тварин можливе чипування вдома.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button