Суспільство

Фермери з Чернігівщини виготовлятимуть олію зі штирійських гарбузів

Власники фермерського господарства «Сонячна земля», що в селі Количівка на Чернігівщині, за власними кресленнями збудують олійницю,  в якій за старовинними рецептами давитимуть олію зі штирійських голозерних гарбузів.

Про це фермерка Тетяна Булгак розповіла.

«У перспективі хочемо розширити посіви голозерних гарбузів та збудувати за власними кресленнями невелику олійницю для отримання сиродавленої гарбузової олії, саме такої, яку робили у давнину», —  зазначила Булгак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селекціонери з Чернігівщини створили новий сорт цибулі (Фото)

Також у планах виготовлення олії холодного віджиму під замовлення клієнтів.

У минулому сезоні голозерні гарбузи в господарстві вирощували на площі 1,5 га. Загалом фермери обробляють понад 30 га землі, культивуючи понад 20 видів сільськогосподарських культур: зернові, бобові, олійні, баштанні, картоплю тощо.

Багатопрофільне ФГ  «Сонячна земля» подружжя Сергія і Тетяни Булгаки створило сім років тому в Чернігівському районі. Спеціалізується воно на виробництві органічної продукції. На сьогодні в господарстві вже є млин, у якому борошно виробляється за давньою технологією. З нього фермери печуть хліб за рецептами предків.

Фермерка вважає, що млин та майбутня олійниця можуть стати цікавими локаціями для туристів. Тож із часом фермери розвиватимуть і цей напрямок.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: AgroTimes

Ще статті по темі

Back to top button