Суспільство

Формування нових районів – ознака відсутності комунікації між владою та громадянами країни, – депутатка облради

*Актуально

Верховна Рада ухвалила постанову №3650 «Про утворення та ліквідацію районів», згідно з нею, відтепер в Україні – 136 районів замість 490.

Як повідомила керівниця фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, з одного боку, це важливий крок у продовженні децентралізації, скороченні адміністративних витрат та оптимізації інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині «Наш край» висуватиме кандидатів на місцевих виборах в усіх ОТГ

«А з іншого – влада провалила комунікацію з громадянами щодо переформатування районів. По-перше, влада здебільшого не реагувала на протести громадян проти створення тих чи інших районів. По-друге, не було навіть побіжно окреслено майбутні повноваження районів та які там будуть розміщені органи влади. Українці не розуміють, де буде розташовано найближчий офіс постачальника газу та електроенергії, військкомати, відділки поліції тощо», – зазначила Ольга Чередник.

«Наш край» очікує, що ці помилки будуть виправлені найближчим часом. Водночас партія нагадує, що владі врешті-решт варто внести громади і новий адміністративний поділ до Конституції, а також невідкладно взятися за ухвалення законів, що розмежують повноваження органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади, фіксують повноваження префектів та оновлених районів.

«Ми також закликаємо владу зберегти сьогоднішню податкову та фінансову самостійність громад та на її основі підготувати Держбюджет-2021», – наголосила керівниця фракції «Наш край» в облраді.

Адже громади мають почуватися сильними та незалежними, хоч би якими були повноваження інших рівнів влади.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button