Суспільство

Колишній радник міністра МВС відреагував на смертельну аварію на Козелеччині

Колишній радник міністра МВС Антон Геращенко відреагував на жахливу аварію, що сталася позавчора на чернігівській трасі. Як відомо, внаслідок ДТП загинула молода мати та двоє малолітніх дітей.

«Трагедии можно было бы избежать, если бы в Украине было бы обязательным ношение светоотражательных наклеек на одежду, как это есть в ряде европейских стран.

Маленький светоотражатель, цена которому — копейки, закреплённый на липучке на одежде ребёнка или на детской коляске, может сохранить десятки, сотни жизней в год.

Тоже касается и взрослых, которые живут в сельской местности и часто ходят вечером вдоль неосвещенных автодорог»,— написав Геращенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він також зазначив, що незрозуміло, чому мати із дітьми вирішила перейти дорогу у не освітлюваному місці за 50 метрів від пішохідного переходу.

Тож, Антон Геращенко звернувся до Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана та Міністра МВС Арсена Авакова з пропозицією очолити рух за впровадження обов’язкового носіння світловідбивних наклейок для дітей в Україні.

Як повідомлялося раніше, водій затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За попередньою інформацією, він був тверезий.

За фактом загибелі людей відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) — карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Джерело: ПІК

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button