Суспільство

Купатися небезпечно: вода у водоймах Чернігова не відповідає гігієнічним вимогам

Річкова вода на пляжі «Золотий берег» та у зонах відпочинку «Ялівщина»  і по вулиці Курсанта Єськова у Чернігові не відповідає гігієнічним вимогам за кількістю лактопозитивної кишкової палички. Про це повідомляють фахівці ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проведи вечір п’ятниці з користю: юних чернігівців запрошують пограти в настільні ігри

  • Під час проведення ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я  України» лабораторного дослідження проб води з річок Десна  та Стрижень встановлено їх невідповідність вимогам  чинних нормативів за мікробіологічними показниками, – повідомляють у ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Кишкова паличка у воді може завдати серйозної шкоди здоров’ю: від банального розладу шлунка – до тяжких запалень внутрішніх органів. 

Нагадаємо, наразі в Чернігові існує єдиний офіційний пляж – «Золотий берег». Утім, уже третій рік поспіль купальний сезон тут офіційно не відкривають.

Таліна Тарасенко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button