Суспільство

Мер повернувся: в яку суму влада оцінила людське горе

Цікаво вам, у скільки міська влада й особисто мер Владислав Атрошенко оцінили матеріальні збитки чернігівців унаслідок дощової повені? Зруйновані фундаменти, затоплене все електрообладнання, втоплені авто, які майже не підлягають ремонту, довготривалі переселення з квартир і будинків та багато-багато іншого. Можновладці Чернігова, які дозволяють собі витратити на одну зупинку понад 200 тисяч і купують заморські деревця з вазонами за 13 тисяч, виділили по п’ять тисяч на оселю. Стільки зараз коштує «відмахнутися» від людського горя? Майже втричі дешевше, ніж дерево катальпи бігнонієвидної?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покрокова інструкція отримання відшкодування завданих негодою збитків

Усього наразі допомогу нададуть 95 родинам на загальну суму 475 тисяч. Також недорого. Дві скляні зупинки – і для міста проблема з потопом вирішена.

Звісно, годуватимуть і годують обіцянками, що потоп регіональний, тому мають виділятися кошти з державного бюджету. Тож оновленому місту з рівненькими дорогами та гарними парками люди не такі важливі, головне – красива етикетка. А про людей хай подбає державний бюджет.

Ті, в кого все добре або кого підтоплення зачепили несуттєво, звісно, можуть сказати таке типове і часто вживане сьогодні «хоч щось зробили». Але ті, хто втратив за одну мить половину заробленого за все життя, мабуть, подумають інакше.

До речі, компенсації після весняних підтоплень від Стрижня чернігівці не отримали досі. Владі в допомозі людям як завжди заважають закони, процедури, експертизи, терміни…

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Шкода, що влад1 не заважае те, що заважае поганому танцюристу!

Back to top button