Суспільство

«Ми вас, «білоуських», ненавидимо. І перестанемо возити зовсім», – люди розказують про колапс на маршруті № 1

До редакції ЧЕline звернулась жителька Старого Білоуса, повідомивши, що маршрут № 1, який їх обслуговує, не виконує зобов’язань, викладених у договорі з міською владою, і взагалі умови перевезення просто жахливі.

«Ми подивились їхній договір. Так от, згідно з ним вони зобов’язані возити з 6.00 по 22.00 (останні маршрути відправляються о 21.10), насправді вже після 20.00 виїхати зі Старого Білоуса практично неможливо. Все! Автобуси не ходять. І ще ситуація така, що автобус о 20.00 довозить до кінцевої тролейбуса №5, висаджує всіх людей, розвертається і їде назад. А до Білоуса ще 3-5 кілометрів. Люди не можуть добратися додому», – обурюється Тетяна, жителька Старого  Білоуса, яка не хоче називати свого прізвища, оскільки є держслужбовцем і не хоче зазнати репресій через відстоювання власних прав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рух автобусних маршрутів №17 та №3 буде змінено

Також вона зазначає, що інтервал руху маршруту № 1 має становити 8-12 хвилин, насправді ж ввечері вони майже не їздять.

«Ще одне. Із 7.00 до 9.00 в автобус фактично не можна сісти. Це колапс. З кінцевої «п’ятірки» на Подусівці і не тільки сісти неможливо, люди залишаються на зупинках. Інколи автобус навіть не зупиняється через переповненість. Люди знервовані йдуть на роботу, бо то колготи порвуть, то ще щось інше», – розповідає Тетяна.

«Ми поскаржились до управління транспорту, але нам сказали, що ми, «білоуські», не належимо до міста, а з Чернігова люди на цей маршрут не нарікають. Додаткових рейсів не планується через високу собівартість маршруту. Також зазначають, що після 9-ї мало людей їздить, тож пускати рейси нерентабельно», – розповідає Вікторія, ще одна пасажирка проблемного маршруту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові тролейбуси та автобуси переходять у весняно-літній режим

На думку жінок, управління транспорту фактично стає адвокатом перевізників замість того, щоб відстоювати права людей, хоч і не жителів Чернігова.

«Ми вас взагалі ненавидимо і вас, «білоуських», перестанемо возити зовсім», – саме так, за словами пасажирок маршруту №1, на їхні скарги реагують кондуктори й водії автобуса.

Перевізником на цьому маршруті є СПД Корень. ЧЕline обов’язково надасть можливість перевізнику та управлінню транспорту пояснити виниклу ситуацію. Також ми продемонструємо лист-відповідь на скарги від управління транспорту, про який часто згадують жительки Старого Білоуса.

Ще статті по темі

11 коментарів

  1. да 1 автобус вообще обнаглел! мама стояла на остановке «мебельный магазин» так эти св*лочи даже не остановились. ужасное обслуживание!!!!! что за отношение?

  2. А в зимку люди, діти залишались на зупинках… Автобуси такі переповнені, що двері не витримують ламаються… Один маршрут, який охоплює і Подусівку, і вул. Жабинського і вул. Старобілоуську, альтернативи іншого транспорту не має. Тільки й чуємо у маршруті від кондукторів «Воздух возим целый день». Невже більше 13 років маршрут вигідний був, а на сьгоднішній день став збитковий?

  3. Если СПД Корень не справляется, то пусть уступит место другому адекватному перевозчику!

  4. С автобусом в Новый Белоус таже беда

  5. Це Украина. Гроши понад усе.

  6. Все это надо давно присоединить к Г Чернигову и снять все проблемы

  7. Переполнены в Чернигове почти все маршрутки. Но 1 маршрут один из самых лучших! Ездит всегда четко по графику. Добьётесь скоро , что будет, как с 25 маршрутом и тогда и Белоус , и Подусовка будут вообще не выездными

    1. Даша похоже что работает на этом маршруте и поэтому так хвалит. Это понятно. Только не понятно это ваше «Добьётесь скоро , что будет, как с 25 маршрутом и тогда и Белоус , и Подусовка будут вообще не выездными» очень похоже,что вы прямо угрожаете людям! С чего бы это?
      Кондуктора и водители этого маршрута наверно не понимают,что это они обслуживают пассажиров, а не пассажиры их.Пассажиры оплачивают ваши услуги…Это тоже самое что мы ходим в магазины и оплачиваем товар который покупаем… Неужели это так сложно понять?

  8. 2.04.18 в 20-20 в центре Белоуса остановился автобус довёз до интерната и всё…. езжай как хочешь до Рокоссовского водитель сказал что последний автобус в город 20-04.

  9. Если не выгодно,значит уступите маршрут другому перевозчику.Хватит издеваться над людьми!!!Возите как скотов в забитых автобусах.Автобусы ламаются,с рейсов сходят,люди остаются на остановках.Надо с этим что-то делать:(

  10. Пане Корінь, маршрут не рентабельний? Може потрібно автобуси на маршрут ставити. Сьогодні о 7:04 автобусу не було. В автобус о 7:14, люди вже не влазили з третьої зупинки по селу. Хоча Ви сільських не вважаєте за людей, але і містяни стояли на зупинках по 10-20 чоловік на кожній зупинці, починаючи з кінечної пятірки і до зупинки «мебельний».

Back to top button