Суспільство

Минулої доби патрульні задокументували три випадки керування в нетверезому стані

5 березня близько 11-ї години вечора на вулиці Гагаріна патрульні побачили мопед Honda Dio, водій якого рухався з порушенням Правил дорожнього руху. Охоронці порядку його негайно зупинили. Під час спілкування поліцейські помітили у 20-річного водія ознаки алкогольного сп’яніння. Йому запропонували пройти тест на вміст алкоголю за допомогою алкотесту «Drager», на що громадянин погодився. Прилад показав результат 1,08 проміле, що майже в шість разів перевищує допустиму норму. Також з’ясувалося, що хлопець взагалі не має права керувати таким транспортним засобом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За два місяці на Чернігівщині спіймали понад дві сотні п’яних водіїв

Патрульні винесли правопорушнику постанову за ч. 2 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) Кодексу України про адміністративні правопорушення, а також склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП – керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп’яніння. Транспортний засіб доправлений на арештмайданчик.

Тієї ж ночі на автодорозі міжнародного значення М-01 (Київ – Чернігів – Нові Яриловичі) в селі Красне інспектори зупинили автомобіль Geely під керуванням 34-річного мешканця Чернігівської області. Під час спілкування у водія також були наявні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Водій без вагань пройшов тест на визначення стану алкогольного сп’яніння за допомогою алкотестеру. Прилад зафіксував 1,49 проміле. Кермувальник отримав від патрульних протокол за ст.130 КУпАП.

Протокол за керування в стані сп’яніння отримав цієї ночі й 30-річний місцевий мешканець, якого патрульні зупинили на проспекті Перемоги за порушення Правил дорожнього руху. Водія, за його згоди, доставили до медичного закладу для проходження огляду, де підтвердилися підозри поліцейських, що він перебуває у нетверезому стані. Під час перевірки виявилося, що громадянин позбавлений права керування транспортними засобами.

Окрім протоколу за керування в стані алкогольного сп’яніння інспектори винесли чоловікові постанову за ч. 4 ст. 126 (керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування).

Патрульна поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button