Суспільство

Міський голова Новгород-Сіверського може потрапити під суд

Очільника найпівнічнішого міста України від «Опозиційного блоку» Олега Бондаренка буде притягнуто до кримінальної відповідальності, якщо він не виконає закону про декомунізацію. У місті досі не прибрали з центральної частини пам’ятник Леніну. Мера має ще тиждень, аби таки виконати закон. Останній день — 21 червня.

«Новгород-Сіверський – єдиний райцентр, у якому досі стоїть комуністичний ідол. Депутати районної ради дали добро, та все гальмує міський голова, — говорить радник голови облдержадміністрації з питань декомунізації Василь Чепурний.

— Він пояснює затримку тим, що хоче продати Леніна за мільйон. Це намагання зробити хорошу міну при поганій грі. То зніми і продавай. Якщо він цього не зробить, доведеться подавати на нього до суду».

Мера Новгород-Сіверського можуть притягнути до кримінальної відповідальності за пропаганду комуністичного чи націонал-соціалістичного тоталітарних режимів. Згідно із законом чиновнику загрожує в’язниця.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Видимо комуняка совсем со своим вождем близок )) теряь батьку не хочет , таких не то что судить надо а из города гнать , ибо єта старость и єти старые понятие уже не катят в новой Украине

Back to top button