Суспільство

На Чернігівщині митники вилучили у пасажира потягу відзнаки радянських часів

Співробітники Чернігівської митниці ДФС спільно з прикордонниками під час здійснення митного контролю потягу сполученням «Одеса – Барановичі» виявили в громадянина України друковані матеріали 1938-1945 років.

Про це ЧEline повідомили в Головному управління ДФС у Чернігівській області.

Мешканець Севастополя намагався вивезти до Білорусі такі предмети: атестат УРСР, датований 1938 роком, а також «Благодарность за овладение городом Дрезден», «Благодарственная грамота», довідка про оголошені подяки громадянину, подяки «За форсирование реки Одер» та «За безупречную службу» — усі датовані  1945 роком.

Вивезення таких предметів за кордон заборонено без наявності відповідних дозвільних документів.

Проте громадянин не повідомив співробітникам митниці, що переміщує зазначені предмети ані в усній формі, ані письмово. У декларації зазначив, що переміщує тільки особисті речі. Такі дії підпадають під порушення статті 472 Митного кодексу України. Предмети вилучені та будуть передані на експертизу для встановлення їх цінності.

У митниці ж пояснили, що, якби громадянин задекларував предмети, які заборонено вивозити без спеціального дозволу, то міг би залишити їх на зберігання у митниці, а пізніше, при поверненні в Україну, забрати.

Ще статті по темі

Back to top button