Суспільство

Піхотинці вчилися штурмувати будівлі (Фото)

Військовослужбовці 72-ї окремої механізованої бригади в рамках програми бойової підготовки вчилися вести бойові дії в урбанізованій місцевості, зокрема це бій в населеному пункті, штурм будівель тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині здали в експлуатацію нові гуртожитки для контрактників

«Відпрацювання таких питань дуже важливе для кожного військового нашої бригади, незалежно від набутого бойового досвіду, на цьому наголошувало неодноразово і вище керівництво. Весь особовий склад нашої частини постійно залучається для виконання завдань в районі проведення операції об’єднаних сил і така підготовка буде дуже корисною, особливо коли треба буде давати відсіч ворогу в містах та селах, адже в багатьох випадках бойовики прикриваються місцевими мешканцями і тут треба діяти дуже обережно. Ми вчимося тактично правильно діяти при зачистці будівель від ворога, щоб якомога ефективніше і без втрат виконати поставлене завдання», — розповів військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади Роман.

Такі заняття керівники проводять як у складі відділень, так і у складі взводів. Під час проведення застосовуються  піротехнічні засоби, щоб створити при цьому й атмосферу поля бою. Також проводять і зйомки кожного такого заняття з квадрокоптеру, що дає змогу якісно проаналізувати можливі  помилки та дії військовослужбовців, на які варто звернути особливу увагу командирів.

Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент (м.Чернігів)

Інформагентства МО України АрміяInform

Фото — пресслужба 72 омбр

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button