Суспільство

На Чернігівщині питання передачі лісів в ОТГ потребує доопрацювання

*Актуально

Питання реформування і передачі дочірніх підприємств «Чернігівоблагролісу», що розглядалося під час чергової сесії Чернігівської обласної ради 4 жовтня і викликало численні дискусії, потребує доопрацювання та вироблення єдиної позиції. Про це заявила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці не погоджуються із закриттям пошт у селах і звільненням листонош

На її думку, під час розгляду цього питання фактично вирішувалася доля лісів Чернігівщини. «Різні політичні сили представили чотири проекти рішення з різними пропозиціями та своїм баченням вирішення проблеми. Утім, перед початком сесії дійсно було подане спільне клопотання від фракцій «Наш край», «Радикальної партії», «Батьківщини» та «БПП» про зняття з розгляду проектів рішень щодо агролісів», – зазначила Ольга Чередник.

Вона уточнила, що мета таких дій – досконало доопрацювати це питання у форматі вже створеної робочої групи та вироблення єдиної позиції. «На момент прийняття клопотання про зняття з розгляду проектів щодо агролісів було правильним і логічним. Адже жоден із пропонованих «лісових» проектів не набрав би потрібної кількості голосів. А це означає, що процес передачі лісів затягнувся б на невизначений час. Замість конструктиву все перейшло б у площину судової тяганини та «позиційної» війни між облрадою та громадами», – пояснила депутат облради.

«Ми ініціювали і надалі будемо відстоювати розширення прав громад на розпоряджання своїми ресурсами з отриманням додаткового фінансового забезпечення», – підсумувала керівник фракції «Нашого краю».

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Догсить грабувати Агролісгоспи владним злодіям Вдовенку,Кулічу та золотому батону.

  2. Вдовенко якщо приймете про передачу лісів товариству буде на Чернігівщині повстання1917 року .

  3. Наші діди прадіди кров проливали за нашу Українську землю а ці владні злодії без закону вирішимли ліси приватизувати треба з ними боротись їхніми методами, борімося й поборемо.

Back to top button