Суспільство

На Чернігівщині розчистять річку Бабу

Упродовж останнього тижня начальник відділу інфраструктури Деснянського басейнового управління водних ресурсів Руслан Орехович і начальник Ніжинської експлуатаційної дільниці провели низку спільних зустрічей із представниками Лосинівської об’єднаної територіальної громади: її головою, його заступником і старостою села Сальне, представниками землекористувачів і громадських активістів Лосинівської ОТГ щодо спільного виконання робіт із очищення річки Баба в межах села Сальне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річка Десна віддаляється від Чернігова на кілометри

Розчищенню підлягає ділянка русла вищезгаданої водойми протяжністю 2 кілометри, що слугує магістральним каналом водогосподарської системи «Рудка» Носівського району.

Було вирішено, що ОТГ проведе попередні роботи з благоустрою прилеглої до водойми території, після запланованого виділення коштів із місцевого бюджету. Також були отримані гарантії з боку представників громади про надання всебічної допомоги фахівцям Деснянського БУВР щодо забезпечення безперешкодного виконання робіт.

Річка Баба, що протікає в с. Сальне, бере свій початок на території Носівського району. Це старе русло річки, що пролягає низинами ландшафту. Востаннє воно було очищене в 70-х роках минулого століття. Впадає в річку Галка. Загальна довжина річки Баба становить орієнтовно 60 км.

Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button