Суспільство

На Чернігівщині значно зросло споживання електроенергії

Із початком робочого тижня в Україні стрімко зросло споживання електроенергії. Лише в Чернігівській області протягом останніх днів обсяг використання збільшився на 43 МВт.

Як повідомляє «Чернігівобленерго», тут збіглися кілька факторів одразу – по-перше, після святкових вихідних збільшилося споживання електроенергії промисловістю та бізнесом, по-друге, суттєво знизилася температура повітря, що призвело до збільшення обсягів використаної електроенергії і побутовими споживачами.

«На жаль, зараз покрити всі потреби споживачів у повному обсязі українська енергосистема не може – низка об’єктів енергоінфраструктури (в тому числі й електростанцій, які генерують найбільшу частину електроенергії) дуже пошкоджена або навіть окупована ворогом. Тому, щоб зберегти баланс в енергосистемі, всім обласним енергокомпаніям були знову доведені ліміти споживання електроенергії.

Виробники електроенергії та оператори систем розподілу постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, однак така робота потребує колосальних сил, а головне – часу. Але! Допомогти у стабілізації енергосистеми можуть і споживачі. Для цього потрібно лише відповідальніше поставитись до споживання електроенергії», – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Птахи на водоймах Чернігова: зима і популяція «лінивих» качок (Відео)

Для цього пропонується скористатися кількома простими порадами:

•  На час відключення світла відʼєднайте від мережі всі енергоємні прилади – бойлери, електроплити, пральні машинки, електрочайники тощо.

•  Вимкніть світло в кімнатах, якими не користуєтеся.

•  Після появи світла не вмикайте всі енергоємні прилади одночасно. Це може призвести до перевантаження мережі та повторного відключення вже через аварію. Користуйтеся електроприладами почергово.

•  Електродвигуни та помпові станції вмикайте аж через 20-30 хвилин після появи світла.

•  Утримайтеся від використання зовнішнього освітлення фасадів, ресторанів, торгових центрів. Це створює високе одночасне навантаження на мережі під час увімкнення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button