Суспільство

Найкраща медсестра Чернігівщини розповіла про роботу в центрі сучасної онкології

Увійшла у ТОП-15 кращих медсестер України та стала найкращою в області. Тетяна Шолойко, старша медсестра Чернігівського центру сучасної онкології, зараз поєднує роботу в двох відділеннях —  гінекології та малоінвазивної і ендоскопічної онкохірургії.

Нещодавно вона взяла участь в конкурсі Міністерства охорони здоров’я України «Лідери змінюють світ».

Тетяна родом із Сосниці, зараз проживає в Чернігові. В онкоцентрі працює вже дев’ять років, п’ять із них — операційною медсестрою.

Закінчивши чернігівський базовий медичний коледж, за направленням пішла відразу працювати  у тоді ще онкодиспансер.

«Зараз на посаді старшої медсестри організовую роботу відділення, видачу препаратів, складаю план роботи середнього і молодшого медперсоналу, проводжу роботу з пацієнтами», — розповідає Тетяна.

У такому конкурсі дівчина брала участь вперше.

«Кожного дня у нас, у відділенні, проходять п’ятихвилинки, на одній з яких  головна медична сестра онкоцентру повідомила, що з управління охорони здоров’я  прийшов лист про те, що є можливість взяти участь у конкурсі  «Лідери змінюють світ». Я вирішила спробувати свої сили.

Для участі в конкурсі потрібно було подати роботу у вигляді ессе, з додаванням до нього фото і відео. Свою роботу подавала відразу в Київ», — говорить Тетяна Шолойко.

Розкажіть про що писали в своєму ессе?

Писала про те, що я змогла змінити, або впровадити на своєму робочому місці.  Про щось нове в закладі. Писала про власну роботу та роботу колективу.

Наприклад, я спілкувалась зі своїми знайомими-колегами із-за кордону, і вони мені розповіли, що там в аналогічних закладах проводять спеціальні тренінги для лікарів.  Я розповіла про це завідуючому відділення, йому сподобалось і ми запровадили у нас тренінг «Школа лапороскопії».

Також важливим в нашій роботі є психологія. Центр сучасної онкології — це специфічний заклад, тому і до його пацієнтів треба особливий підхід. Проходимо тренінги з психологами — як правильно ставитися до людей, які перебувають в нашому закладі, як розмовляти тощо. Готували спеціальні стенди, які ми розмістили у відділеннях. Там, на цих стендах, є відповіді на питання, які найбільше турбують хворих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Медична реформа ввела тарифи для деяких груп пацієнтів (Відео)

Психологічно складно працювати?

Не складно. Вже звикла, та і пацієнти кожного дня приходять і кажуть, що у нас хороший персонал, хороше ставлення до них.

В якому форматі проводився конкурс?

Цей конкурс (його регіональний етап) раніше проводився щорічно на базі нашої обласної лікарні. Беруть участь в ньому лише медсестри та медбрати. Вони показували навички, розв’язували тести тощо. Цього ж року, через COVID-19, конкурс було проведено онлайн.

Конкурс всеукраїнський. Той хто займає перше місце в області, їде на всеукраїнський рівень, в якому беруть участь 24 претендентки з різних областей України.

В області я перемогла, а на рівні України увійшла в ТОП-15.

Які отримали призи?

На «електронку» прийшов диплом, а заклад надав премію.

Що допомогло вам перемогти?

Запорука перемоги — це командна робота всього колективу відділення. Це повсякденна праця медперсоналу, лікарів. Це не моя перемога, це перемога всіх.

Робота медсестри — це в першу чергу допомога, підтримка, яку ми надаємо тим, хто цього потребує. І це не залежить від того, де ти працюєш, – центр сучасної онкології, обласна лікарня, дитяча лікарня тощо. Кожна медсестричка віддає роботі частинку себе, частинку своїх сил та емоцій. Тому це наша спільна перемога.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button