Суспільство

Необхідно встановити граничні ціни на тепло та перерахувати платіжки за січень, – депутат обласної ради

*Актуально

Отримавши хвилю невдоволення – масові протести та звернення місцевих рад, ініційовані партією «Наш край», – влада знизила ціну на газ у лютому. Проте вона проігнорувала той факт, що за січень українці отримають збільшені платіжки за газ і тепло. За словами депутата Чернігівської обласної ради від партії «Наш край» Ігоря Романенка, в тарифі на опалення для населення ціна газу – це 80% вартості для ТЕС, що працюють на цьому паливі, але решта 20% від ціни на газ не залежать і можуть бути підвищені постачальником тепла на власний розсуд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городнянська міськрада затвердила звернення щодо непідвищення тарифів

«Майже напевно знайдуться нечисті на руку постачальники, які вирішать «відшкодувати втрати» за рахунок інших тарифних складових. Також досить поширена практика, коли постачальник застосовує різні додаткові коефіцієнти, що може істотно збільшити тарифи на тепло», – зазначив Ігор Романенко.

Водночас залишається чинним рішення НКРЕКП, яким із 1 січня підвищено тарифи для низки ТЕЦ – до 50%, на всій території України. Платіжки за цими тарифами українці отримають вже в лютому, разом зі збільшеними платіжками за газ, оскільки уряд запровадив регульований тариф лише з лютого.

«Наш край» вимагає від влади переглянути тарифи на тепло та встановити граничні ціни, які не можуть бути змінені постачальниками. Окрім цього, мають бути перераховані платіжки за тепло та газ за січень», – наголосив депутат обласної ради.

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button