Суспільство

Невидима робота: чернігівка розповіла секрети життя домогосподарки

Не просто сидіти вдома, а піклуватися про родину та затишок в оселі – ось головні обов’язки домогосподарки. Для когось такий спосіб життя видасться схожим на відпочинок, але насправді це щоденна робота з чітко розпланованим розпорядком дня і ненормованим графіком.

Так, домогосподарка та мама трьох дітей Лілія Недбайло з Чернігова розповіла, що її день розписаний мало не за хвилинами. Усе починається з 7-ї ранку, коли треба не просто встигнути встати раніше за всіх, а ще й приготувати сніданок.

Першим до садочка йде її молодший синочок Тимофійко, якого треба одягнути, нагодувати та відвести до дитячого садочка. Після повернення Лілія починає збирати інших.

«Я повертаюся і починаю займатися старшими дітьми. Ще раз перевіряю уроки, в кого вони не дороблені, ми разом доучуємо їх і збираємо портфель. Допомагаю їм підібрати одяг та роблю зачіску донечці», – розповідає Лілія.

Поки дітей немає вдома, вправна домогосподарка встигає прибрати у квартирі, випрати, приготувати вечерю та зробити ще купу повсякденних справ.

Після усього цього їй треба ще встигнути забрати маленького Тимофійка вчасно, щоб він встиг у басейн, куди хлопчика водять регулярно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині побільшало матерів-героїнь

Коли Лілія з молодшим сином повертаються додому, то там на неї уже чекають її школярі та чоловік. Усією родиною вони вечеряють, а потім знову робота.

«Хтось лягає спати, а з деким ще треба повчити уроки, а навчання іноді займає в нас дуже багато часу. Поки все це поробимо, то уже і пізній вечір, а треба ще щось на кухні, наприклад, приготувати. Так наш вечір і минає», – ділиться Лілія.

Жінка розповідає, що бути домогосподаркою однозначно складно, а от на що витрачатиметься левова частка часу – це вже залежить від самої людини.

«Для декого важливо, щоб у квартирі все блищало, вони починають оце все драїти годинами, а на родину фактично сил не залишається. Я вважаю це неправильно, тому намагаюся більше часу приділяти своїм дітям. Ми ходимо на прогулянки, катаємось на роликах та просто разом проводимо вихідні», – каже домогосподарка.

Лілія розповідає, що справлятися з домашніми обов’язками їй доводиться самотужки, адже чоловік працює зранку і до пізнього вечора. Тому вона намагається не навантажувати його ще й хатніми справами.

А от вільного часу в жінки майже немає. Він з’являється тільки, коли діти лягають спати. Після цього вона може приділити увагу собі та подивитися якийсь фільм. Дуже рідко вдається зустрітися з кумою та проїхатися на велосипедах. Але здебільшого весь вільний час Лілія приділяє родині.

Домогосподарка розповідає, що іноді їй хочеться повернутися на роботу, але турбота про родину все одно залишається на першому місці.

Ще статті по темі

Back to top button