Суспільство

Взуття для коней: для чого потрібні підкови

Підкова – це атрибут, без якого не зможе прожити домашній кінь. У низці історичних джерел згадується про те, що перші такі предмети з’явилися в Японії. Їх виготовляли зі шкіри й очерету. Сучасні ж підкови створюють здебільшого з металу, хоча є гумові та пластикові. Все залежить від потреб тварини.

Підкови можуть бути спортивними та стандартними. Зазвичай для тварин, які не беруть участі в спортивних змаганнях, обирають другий варіант. У процесі виготовлення зважають на розмір копита, вагу тварини і те, яку роботу вона виконує.

Цікавим є той факт, що підкови мають розмір, як і людське взуття, та відрізняються за формою. Так, набійки, призначені для передніх копит, не можна одягати на задні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Особливі коники»: у селі під Черніговом діє кінний клуб

Фахівці кажуть, що підкови потрібні виключно домашнім коням, вони слугують як захист копит від стирання і травмування кінцівок тварини. Річ у тім, що одомашнені скакуни ведуть малорухомий спосіб життя, тому їхні копита стають м’якшими та швидше стираються. До того ж, у дикій природі тварина сама обирає собі шлях, який буде більш комфортним для копит, тоді як свійський кінь іде за своїм господарем і часто може ходити, наприклад, по асфальту.

Звичайна кінська підкова здатна захистити тканини від механічних пошкоджень, тож тварина може спокійно ступати на ґрунт і бігати, скакун не падає на слизьких поверхнях, а ще підкова виконує ортопедичну функцію.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button