Суспільство

Пересаджують городи та чекають компенсації збитків: реалії Макошиного

Нещодавно Чернігівщиною прокотилася стихія, що наробила лиха: порозкривала дахи на будинках, повивалювала з корінням дерева, пошкодила лінії електропередач. А в селищі міського типу Макошине, що на Менщині, велетенський град понищив усе, що було посаджене на городах.

Від стихії в Макошиному оговтуються ще й досі. Та важливо: люди не залишилися наодинці з бідою.

«Допомагали, звісно. І нині допомагаємо, бо ще є над чим працювати. Маємо звернення людей, які просять відшкодування збитків. Уже комісія туди виїжджала кілька разів із цього приводу. Волонтери з Корюківки та наші, з Менщини, передавали допомогу, яку люди збирали. Можливо, ще буде чи розсада, чи насіння від одних закордонних партнерів. Чекаємо відповіді», – у коментарі для ЧЕline розказав Юрій Стальниченко, секретар Менської міської ради.

Тож нині в макошинців удруге гаряча городня пора, щоправда, вимушена. Пересаджують побиту градом городину.

«Картопля ще, можливо, і підніметься, а кабачки, помідори й іншу таку городину просто порізало та побило», – розповів Юрій Стальниченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкриті дахи, повалені дерева і 8-сантиметровий град: села Чернігівщини оговтуються від наслідків негоди

Він також розповів, що громаді надали допомогу гуманітарними пакетами з продуктами.

«Усього – 1576 пакетів. Вони вже, мабуть, завершили роздачу. Оскільки всю громаду все одно не могли охопити цією допомогою, всі старости погодилися і було вирішено передати гуманітарні пакети на Макошине», – повідомив секретар Менської міської ради.

Староста Макошинського старостинського округу Світлана Попок підтвердила, що громада допомогу отримує, за що люди вдячні. Вона також розповіла, які справи нині найбільш нагальні в населеному пункті.

«Потихеньку насаджуємо городи, розсаду садимо, бо треба це робити. Також усе прибираємо, що негода наламала й понавалювала. Побула комісія, зробили обстеження пошкоджених домівок у людей. Чекаємо, яке буде рішення комісії», – розповіла староста.

Подейкують, що в нещастях, які час від часу трапляються в Макошиному, є містична складова. Мовляв, населений пункт розташований у якійсь аномальній зоні. Ось тільки ні староста, ні секретар Менської міської ради про таке не чули.

«Ми більше про Мену чули, що Мену все минає. А про Макошине не знаю», – пояснив Юрій Стальниченко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button