Суспільство

Підвищення пенсій не позначиться на «зимовій» субсидії

Підвищення пенсій, що розпочалося з жовтня 2017 року, жодним чином не вплине на розмір «зимової» субсидії. Про це під час «Години запитань до Уряду» в парламенті заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева.

За його словами, для розрахунку розміру субсидій на цей опалювальний сезон органами соціального захисту населення беруться до уваги доходи громадян за I та II квартали цього року.

Крім того, Андрій Рева повідомив, що громадяни, які стали пенсіонерами, наприклад, у травні цього року, або пенсіонери, які припинили працювати, скажімо, в червні цього року, і не отримують інших доходів, ніж пенсія, мають змогу оформити субсидію, зважаючи лише на один дохід – пенсії.

Щоб скористатися таким правом, громадянам необхідно звернутися до управління соціального захисту населення лише з Декларацією про доходи, в якій зазначити вид доходу – пенсія, наприклад з 1 червня 2017 року. Тоді з 1 жовтня 2017 року таким українцям не враховуватиметься дохід за I і II квартал 2017 року, а братиметься до уваги лише розмір щомісячної пенсії.

Якщо ж людина стала пенсіонером, скажімо, з вересня цього року, вона має змогу у грудні звернутися до управління соцзахисту з Декларацією про доходи – і субсидію перерахують з урахуванням одного доходу – пенсії.

Джерело: «Урядовий портал»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button