Суспільство

Після розчистки «Золотого берега» у Десну запустять 10 тонн риби

На поточний рік заплановано розчищення русла р. Десна з укріпленням берегової лінії в районі міського пляжу «Золотий берег». Коштуватиме це міському бюджету понад 6 мільйонів гривень.

2018-05-15_142814

Тендер на проведення відповідних робіт був оприлюднений на сайті Prozorro, однак, відповідно до ч. 1 ст. 31 Закону України «Про публічні закупівлі», був відмінений. І поки Управління ЖКГ, адже сааме воно є замовником послуг, розбирається з бюрократичною тяганиною, редакцію ЧЕline зацікавили 10 тонн риби, яку планують запустити у Десну після розчищення русла.

З питаннями, яку саме рибу планується запустити, чому саме ці види, коли це відбудеться і скільки коштуватиме зарибнення, ми звернулися до начальника відділу іхтіології та регулювання рибальства Управління Державного агентства рибного господарства у Чернігівській області Валерія Маслака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Золотий берег» очікує вливання додаткових мільйонів

Наразі, розповів Валерій Маслак,  нічого не вирішено, тільки планується, якщо буде знайдено зарибок (мальки, призначені для розведення риби у водоймищах – ред.).

Щодо саме таких видів риб, йдеться про товстолоба гібрид та коропа, то є обґрунтування, розроблене інститутом рибного господарства.

«Наукова установа розробляє обґрунтування, якими видами риб у якій кількості можна зариблювати водойму», — зазначає Валерій Маслак.

«Розроблена вся проектна документація по розчищенню русла, також оцінка впливу на навколишнє середовище і сума збитків, які будуть нанесені, і вже відповідно до цієї суми  в тих обсягах і буде проведене зарибнення. Точна вартість буде відома, коли знайдуть рибу. Згідно розробленого минулого року проекту, це 409 тисяч гривень. Наразі шукають по всій Україні, ціна в рибкомбінатах різна», — зазначив Валерій Маслак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У «Золотий берег» знову вливатимуть бюджетні кошти

Коли саме у Десну випустять рибу, невідомо.

«Коли буде зарибнення, я сказати не можу, — говорить Валерій Маслак. — Все залежить від того, коли буде зарибок, він буває або навесні, або восени. Але точно воно буде офіційне, а не просто взяли і впустили рибу, будуть запрошені громадськість, представники місцевого самоврядування, рибоохоронного патруля, екологічної інспекції, це все буде контролюватися комісією, буде складено акти відповідні, все буде офіційно».

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Десна это хорошо
    Десну я люблю, но вы бы лучше наш земснаряд зарыбили-такие площади глубины , территория Чернигова-А РЫБЫ НЕТ..

Back to top button