Суспільство

Помічники святого Миколая об’єднали зусилля заради здійснення дитячих мрій

«Миколайчику, будь ласка, ти приходь до мене в сні», — так віршиками дякували гостям за подарунки малюки з дитячих будинків сімейного типу та Центру соціально-психологічної реабілітації, що у Хмільниці Чернігівського району.

Напередодні свят з іграшками та смаколиками сюди завітали помічники Святого Миколая — Олександр Ломако, секретар Чернігівської міської ради, Ніна Лемеш, перша заступниця голови облради та представники благодійного фонду «Поліський оберіг».

Олександр Ломако ініціював благодійну програму «Рука допомоги». Іграшки, книжки, ігри до фонду приносили небайдужі чернігівці. А підприємці допомагали з солодощами та фруктами.

«Це вже не перша ініціатива благодійного фонду «Поліський оберіг». Чи не весь Чернігів відгукнувся на ініціативу. Аби ви бачили, як сяяли очі дітей, які віддавали свої іграшки для тих, кому батьки не можуть їх купити або у кого немає батьків. І оце найважливіший результат», — розповідає Регіна Гусак, директорка благодійного фонду.

Доки помічниці фонду упаковують одні подарунки, чернігівці продовжують приносити нові й нові.  До акції долучились і старші діти Олександра Ломако Даша і Юрко.

«Наш тато організував благодійну акцію. Тому ми з Юрою відібрали речі та їх передамо», — розповідає 11-ти річна Даша.

А на подарунки тим часом вже чекали вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації у Хмільниці.

«Хоч я уже і доросла людина, та люблю ці свята. Бо від них віє теплом, турботою. Як добре, що є люди, які приїздять з вітаннями, з бажанням подарувати дітям свято», — говорить Олена Лукашенко, директор центру.

Діти тут вилучені з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах.

«Олександр Ломако ініціював акцію для допомоги дітям та об’єднав навколо себе силу-силенну дорослих. Це абсолютно різні люди, які захотіли зробити подарунок дитині. В першу чергу ми відгукуємось на допомогу соціально незахищеним дітям, які потребують нашої уваги», — розповідає Ніна Лемеш.

Завітав Олександр Ломако і в чернігівські родини, де виховують прийомних дітей.

264250032_1512607315868897_8794876268284027702_n

«Мене саму виховала прийомна мама, а моя померла, коли мені було лише сім місяців. Тому завжди хотіла допомагати маленьким діткам», — розповідає Світлана Азарова, мама-вихователька. У їх родині десятеро діток.

«Скажу відверто: дуже приємно почувати себе в ці дні помічником святого Миколая і бачити задоволені усмішки дітей. Всі ми в дитинстві вірили в казку. І наші діти чекають на новорічні дива. Перше з них відбувається у День святого Миколая. На жаль, через скрутні життєві обставини не всі діти зможуть отримати подарунки. Щоб виправити цю несправедливість, заснований десять років тому Владиславом Атрошенком благодійний фонд «Поліський оберіг» закликав небайдужих земляків принести дитячі іграшки і подарунки, книжки та солодощі. І я щиро вдячний сотням чернігівців, підприємцям та організаціям, які долучилися до нашої акції. Мої діти також із задоволенням взяли участь у зборі подарунків, щоб свято не оминуло інших дітлахів», — сказав малечі Олександр Ломако, секретар Чернігівради.

267294595_5018942594806504_2618347830592625398_n

Протягом новорічних і різдвяних свят волонтери фонду розвезуть речі по дитячих будинках та родинах, які потребують нашої руки допомоги.

267238993_617669696116587_8620700583483523734_n

Зі святом! Вірте в дива, і вони обов’язково здійсняться.

А в неділю, 19 грудня, безпосередньо на свято, святий Миколай з вітаннями і  танцями, а Олександр Ломако з солодкими подарунками завітали до мікрорайонів Чернігова. Зокрема, поздоровили малечу на Масанах, Шерстянці, в одному з дворів по вулиці Рокосовського та біля Молодіжного театру.

Далі благодійний фонд «Поліський оберіг» влаштував свято в Ріпках. Там в цей день було храмове свято, адже місцева церква збудована саме на честь святого Миколая. Присутніх привітали голова об‘єднаної громади Сергій Гарус, а також гості з Чернігова.

– Я всіх вітаю з чудовим святом Миколая. Бажаю міцного здоров’я і Божої ласки. Щоб у новому році було більше позитивних новин, ніж негативних, – побажав жителям громади Владислав Атрошенко.

Також він представив ріпкинцям секретаря Чернігівської міської ради, координатора фонду «Поліський оберіг» Олександра Ломако. «Він – мій помічник, і гарно продовжить усі ті добрі справи, котрі свого часу робив я. Працюватимемо разом!» – наголосив Владислав Атрошенко.

А вже ввечері цього ж дня на Центральній площі Чернігова запалали вогні головної ялинки області.

— Дорогі дітки, шановні чернігівці, щиро вітаю зі святом Миколая. Всім бажаю гарних новорічних і різдвяних свят, міцного здоров’я, щоб усі посміхались і все було добре, — привітав зі святами Владислав Атрошенко, Чернігівський міський голова.

*Реклама

Ще статті по темі

Back to top button