Суспільство

Працівник суду на смерть збив сім’ю під Черніговом: нові подробиці жахливої ДТП

Трагедія з Тетяною Доломанською та її маленькими доньками у Чернігівській області викликала в суспільстві широкий резонанс. Про неї писали багато ЗМІ. За кермом авто, яке збило сім’ю, перебував працівнику суду. Родичі загиблих стверджують, що справу хотіли розвалити ще на першому етапі

В кінці лютого у Козелецькому районному суді відбудеться засідання, на якому мають винести вирок.

Про нові подробиці трагедії – далі у матеріалі.

«Ми цю справу поховаємо»

1111

Трагедія трапилася у листопаді 2017 року в населеному пункті Сираї. Увечері 28-річна Тетяна з дочками Мар’яною і Веронікою переходили трасу М-01, де їх на смерть збив автомобіль Volkswagen Caddy.

За кермом авто перебував провідний фахівець Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ – Олексій Семистрок.

Як розповіла родичка загиблих Олена Малишко, сім’я Олексія спочатку поводилася так, немов підозрювали, що водій вийде сухим із води: спілкувалися зухвало, постійно пропонували гроші.

Це підтверджує і адвокат Ігор Майоров. «Родичі водія були впевнені, що справа розвалиться ще на досудовому слідстві. Брат водія казав, що «ми цю справу поховаємо», – розповів він.

236588399271398074522593208858203923667276n

Можливо, вся справа у зв’язках? За словами Олени Малишко, сестра Семистрока працює у Верховному суді України. «А його батько – серйозний бізнесмен», – розповіла вона.

До речі, сам Олексій також залишився у «суддівській обоймі». Відповідно до декларації за 2018 рік, чоловік обіймав посаду фахівця у Верховному суді України.

screenshot117

Родичі загиблих кажуть, що з моменту трагедії водій не вибачився і не визнав своєї провини. При цьому факти свідчать не на його користь.

За словами Майорова, хоча жінка з дітьми переходила дорогу за межами пішохідного переходу, трагедії можна було уникнути або ж наслідки були б не такими жахливими, якби водій дотримувався швидкісного режиму.

«Експерт зробив висновок, що автомобіль по трасі рухався зі швидкістю 100-103 км/год», – розповів адвокат.

Зазначимо, що на момент трагедії припустима швидкість авто в населеному пункті становила 60 км/год. Сьогодні вона знижена до 50 км/год.

q99jzdx09pk

Встановили світлофор

Трагедія із сім’єю Тетяни Доломанської настільки вразила місцевих жителів, що вони збиралися перекривати трасу. Річ у тім, що за 10 років в с. Сираї на трасі загинуло 27 осіб! З 2012 року люди надсилали запити в дорожні служби та обласну адміністрацію з проханням встановити регулювальні світлофори. Але замість цього отримували відповідь, що це неможливо. Втім, через рік після загибелі Тетяни з дочками, світлофор таки було встановлено. Він працює на вимогу, натисканням кнопки.

6cdxcomx8p811

«Відтоді загинула лише одна людина. Це трапилося на краю села, в момент, коли вимкнулося освітлення. Також планується встановити надземний перехід», – розповів нашому виданню колишній голова ради села Сираї Сергій Доломанський – дядько загиблої.

Виходить, щоб чиновники почали вживати заходи безпеки, має трапитися трагедія? На жаль, у більшості випадків так і є.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Автор: Олександр Кітраль, OBOZREVATEL.

Ще статті по темі

Back to top button