Суспільство

Правоохоронці отримають підвищення заробітних плат уже з лютого 2022 року

Про це міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомив 11 січня. За його словами, належне грошове забезпечення працівників системи МВС було і є пріоритетом із перших днів роботи на посаді міністра. Головний підхід – підвищувати зарплати та виплати необхідно системно й планово, базуючись на досягненні конкретних результатів роботи.

Команда МВС шукала, як вирішити цю непросту проблему. І з нового року є перші результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цікаве дозвілля та вечірки: у Чернігові для дітей і підлітків працюють безкоштовні клуби за місцем проживання

«З огляду на те, що в бюджетах на останні два роки не було закладено коштів на підвищення грошового забезпечення, а доплати відбувалися точково, за рахунок так званого «ковідного» фонду, на 2022 рік у законі про держбюджет на це передбачено додаткових 2,8 млрд грн. Лише на зарплати Нацполіції додатково виділено 1 млрд грн.

Далі президент доручив уряду збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% уже з 1 лютого. Наголошую, не тільки поліцейських, а й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби.

Наголошу, кошти для такого підвищення заробітних плат нам вдалося отримати завдяки спецоперації «Акциз». Її за моїм дорученням розпочато проти нелегальної реалізації підакцизних товарів з 1 листопада минулого року. Це, за інформацією ДПС, тільки за два останні місяці 2021 року забезпечило надходження додаткових 2,3 млрд грн», – сказав Денис Монастирський.

Міністр також зазначив, що вже з лютого буде відновлено право поліцейських і рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло.

Джерело: Головний сервісний центр МВС

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button