Суспільство

Проект «Сільське відділення» викликає спротив у громадах

*Актуально

Фракція «Наш край» у Сосницькій селищній раді ініціює звернення селищної ради до Чернігівської обласної ради про необхідність відтермінувати проект «Сільське відділення», що передбачає заміну стаціонарних поштових відділень на мобільні.

Як повідомила керівник фракції «Наш край» у Сосницькій селищній раді Ніна Смаглюк, відповідне рішення ухвалено на засіданні фракції та підготовлено текст звернення.

Згідно з документом, під час обговорення проекту реформування поштової служби на Чернігівщині в облраді 14 березня присутні представники районів та ОТГ одностайно засудили скорочення відділень зв’язку у селах.

«Таке реформування поштової системи призведе до скорочень поштових відділень, звільнення працівників, створить незручності в отриманні пенсій, кореспонденції, преси, зокрема в сільській місцевості. Це буде остання крапка у житті села», – зазначається у пропонованому зверненні.

Депутати Сосницької селищної ради від партії «Наш край» впевнені, що найбільші ризики в процесі поштової реформи передбачаються саме на Чернігівщині з її демографічною ситуацією та низькою щільністю населення.

Тому депутати очікують від обласної ради звернення до центральних органів влади відтермінувати пілотний проект чи скасувати його.

Довідка: пілотний проект «Сільське відділення» має запрацювати на Чернігівщині з 1 червня. Він передбачає заміну стаціонарних відділень до кінця року на пересувні бригади у всіх селах, де мешканців менше двох тисяч. В «Укрпошті» пояснюють це прагненнями оптимізувати витрати та поліпшити якість обслуговування сільських клієнтів.

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button