Суспільство

Саксофоніст і «творець» мамонтів: у Коропі процвітає настінна творчість талановитого аерографа

Біля історико-археологічного музею в Коропі з’явилися… мамонти. «Привіз» їх туди і «посадив» на поверхню бетонної огорожі коропчанин Антон Квасніков. Він керує гуртком «Аерографія і живопис» у центрі дитячої та юнацької творчості Коропської селищної ради. Малюнок мамонтів – це одне з його творінь, якими він прикрашає своє селище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юних модниць із Сновська запросили до Парижу та Мілану

Про талановитого художника-аерографа розповідає Олена Куніцина, директор Коропського центру дитячої та юнацької творчості:

«Прийшов він до нас три роки тому. У 2016-му. Показав малюнки. Розказав про виставки. Нам такі працівники потрібні, взяли на роботу. І не розчарувались, що взяли. Цікавий, креативний. Дітям дуже подобається. Все робить по-своєму, дуже гарно, з цікавинкою. Працює з власною апаратурою».

Питаємо Антона, коли і чому зацікавився аерографією. «Зацікавився ще в студентські роки. Тут основну роботу робить компресор, який повітря качає. Залишається тільки малювати. Мені подобається такий підхід».

Цікавимось, яким художнім напрямам віддає перевагу.

«Більше подобається в малюнках фантастика, щоб воно було нібито і природне, але з елементами майбутнього. Таким, яким ми його бачимо. Дітей більше навчаю малювати пейзажі».

За словами Антона, можна малювати на будь-якій поверхні – це і автомобілі, і приміщення, і полотна для картин. Раніше на мобільні телефони наносили малюнки. Це було популярно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерани хокею зі Сновська обіграли городнянців

Для Антона Кваснікова малювання – не єдине хобі, що поєднується з роботою. Додатково грає в коропській музичній школі на духовому інструменті – саксофоні.

У Коропі має вже не одне, так би мовити, полотно. Оформлював музичну школу, дитячий садок, школу мистецтв.

Останній настінний шедевр – у класі технічних дисциплін у школі мистецтв. Називає цю роботу однією з наймаштабніших у власному виконанні: висота стіни – майже три з половиною метри, ширина − сім метрів.

51144983_309814203004936_2273599031865245696_n

Аби зобразити цей сюжет, що поєднує красу природи й мистецтва, майстер витратив майже шість із половиною літрів фарби. Працював два з половиною тижні.

Далі серед планів Антона Кваснікова – ще одна художня робота в дошкільному навчальному закладі «Дзвіночок».

Запитуємо в молодого аерографа про зацікавленість молодого покоління (на гурток ходять діти 4-5 класів) аерографією.

«Загалом так, цікаво. Але на сьогодні свідомість і вільний час молодого покоління дедалі більше захоплюють телефони, смартфони. Діти постійно в них сидять. Думаю, зараз вони створюють конкуренцію не тільки малюванню чи аерографії».

51424040_418695065371638_546686003193053184_n

Ще статті по темі

Back to top button