Суспільство

Сесійні баталії довкола забудови мікрорайону в Чернігові

*Актуально

Депутати фракції «Наш край» у Чернігівській міській раді наполягли на необхідності розроблення цілісного проекту Детального плану територій колишнього льотного училища і 171-го Чернігівського ремонтного заводу (вулиці Стрілецька, Староказарменна, Волковича, Олега Кошового). Спершу на засідання міської ради виносили на розгляд два проекти рішень: окремо щодо вулиць Стрілецької та Староказарменної та вулиць Волковича, Олега Кошового і 171-го Чернігівського ремонтного заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові депутати допомагають жителям мікрорайонів вирішувати проблеми благоустрою

За словами керівника фракції «Наш край» Олександра Соколова, проектування цього великого мікрорайону Чернігова не повинно вестися шматками, адже в підсумку має постати цілісна картина забудови з об’єктами соціальної інфраструктури, зонами відпочинку, проїздами тощо.

«За умови дроблення проекту ми матимемо тільки житлову забудову, хоча вже зараз у цьому мікрорайоні, приміром, вкрай необхідний дитсадок, тому всі потреби жителів необхідно враховувати та думати про розвиток міста більш масштабно», – зазначив він.

Депутат міської ради від «Нашого краю» Володимир Коваленко наголосив, що під час проектування цього мікрорайону слід зважати і на той факт, що на території 171-го заводу є працюючі цехи, відповідно, там є дозволи на викиди забруднюючих речовин і підвищені шуми.

Зрештою після консультацій із депутатами питання в запропонованому форматі були зняті з порядку денного, і проектування цього мікрорайону повинно вестися цілісно – одним проектом.

Прес-служба обласної організації партії «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button