Суспільство

Пляжний сезон – 2023 у Чернігові: найближчим часом комісія вирішить його долю 

Літо в багатьох асоціюється з відпочинком на природі поблизу водойм. Принаймні так було до повномасштабного ворожого вторгнення. Але війна змінила багато звичних речей. 

Торік у Чернігові не видавали офіційних дозволів щодо купання та відпочинку на водних об’єктах. Відпочивальники купалися у відкритих водоймах, поблизу яких відбувалися бойові дії, на свій страх і ризик. Це ж стосується і відвідування лісів, від чого українців закликають утриматися.

До нинішнього літа – вже рукою подати, тому містян цікавить, чи зміниться ситуація з купаннями вЧернігові?

«У нас водойми ще не готові. І рішення щодо купального сезону ухвалюватиме міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки. Міський пляж «Золотий берег» ще підтоплений. Очікуємо, що вода спаде через 10-15 днів. І тоді зможемо визначитися: буде купальний сезон чи ні», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Григорій Годун, начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Чернігівської міської ради. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові функціонує та розвивається новий дитячий футбольний клуб «Північ»

За його словами, відучора, 22 травня, водолази почали перевіряти дно гідрокар’єра на Лісковиці, де традиційно в теплу пору року купаються багато людей.

«Там вода не настільки піднімалася, як на міському пляжі. Водолази працюватимуть до цієї п’ятниці. А потім ми ще перевіримо дно річки Стрижень біля Ялівщини, де також зазвичай дітки купаються. Прагнемо, щоб не було небезпечних і вибухонебезпечних предметів. 

На Десні дно можна буде перевірити, коли вода спаде і річка увійде в своє русло. 

За пішохідним мостом на Десні є спортивні школи. Там діти тренуються на байдарках, то в тому районі днотакож буде перевірене»,  розповів Григорій Годун

Якщо пляжний сезон буде відкритий, то купання має бути максимально безпечним. Тож рятувальники чергуватимуть. 

«На міському пляжі «Золотий берег» за рятувальників і всю інфраструктуру відповідає КП «Паркування і ринок». Їм, згідно з програмою, виділено кошти. То вони повинні там перевірити дно й інфраструктуру тазабезпечити наявність рятувальників. А ми розглядаємо, щоб рятувальники були на гідрокар’єрі», –пояснив Годун. 

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button