Суспільство

Створення на Чернігівщині п’яти районів – наше спільне досягнення, – депутатка облради

*Актуально

Утворення парламентом у межах Чернігівської області п’яти районів – спільне досягнення всіх, хто боровся за більшу кількість районів у регіоні, аніж чотири. Про це заявила депутатка Чернігівської обласної ради від політичної партії «Наш край», виконавча директорка регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» допомагає колективу «Проліска» вберегти дитячий санаторій від закриття

За її словами, представники «Нашого краю» послідовно відстоювали врахування думки місцевих жителів і наголошували на необхідності збільшення кількості районів на Чернігівщині. «Щодо центрів районів, то Чернігів, Прилуки і Ніжин – жодних питань не виникає, Новгород-Сіверський – логіка теж є, оскільки це прикордоння. А ось рішення про центр у Корюківці не зовсім зрозуміле, тим паче, що підкомітет голосував за центр району в Мені, а потім комітет Верховної Ради України змінив свою думку, тому закрадається питання – чи не було там суб’єктивних моментів», – зазначає Ірина Грозенко. На її переконання, Мена як центр району мала більше переваг: і як транспортний центр, і через зосередження там більшості територіальних органів державної влади.

«Але загалом добре, що в Чернігівській області створено п’ять районів, зважаючи на територію регіону і щільність населення», – наголошує депутатка від «Нашого краю».

Також вона зазначає, що прийняття постанови про утворення та ліквідацію районів означає, що вибори до районних рад цієї осені відбудуться. Водночас Верховна Рада України має врегулювати питання щодо проведення виборів до районних рад, власне повноважень районних рад, формування округів тощо.

«Між тим, серед нововведень уже відомо, що старост в ОТГ цього року на місцевих виборах не обиратимуть. Старост призначатиме рада відповідної громади за поданням голови. З одного боку, це усуне навіть теоретичні суперечки між керівництвом громади і старостами, але з іншого боку – ігноруються принципи самоврядування і місцевої демократії», – зауважила Ірина Грозенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button