Суспільство

У бібліотеці Короленка відбулася ретрозустріч

У рамках програми «Бібліотека non-stop», приуроченої до Всеукраїнського дня бібліотек, у великому читальному залі Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка відбулася ретрозустріч «Великі педагоги світової слави» під назвою «Василь Сухомлинський у вимірі століть» до 100-річчя від дня народження видатного українського педагога, гуманіста, мислителя та дитячого письменника.

Гостями заходу стали вчителі, педагоги, учні Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, а також студенти другого курсу факультету дошкільної, початкової освіти і мистецтв Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, які завітали разом із деканом Бобирем Олександром Васильовичем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бібліотеках Чернігова безкоштовно роздають книги

Валентина Куценко – завідувач відділу документів із гуманітарних наук – привітала присутніх заходу з такою знаменною датою, адже з плином часу інтерес учених і вчителів до життя і творчості Василя Олександровича Сухомлинського зростає, поширюється в Україні й світі. Кожне покоління педагогів звертається до неї як до невичерпного джерела досвіду та натхнення, вона втілює в собі перевірені практикою педагогічні ідеї, знахідки та рекомендації, що не втрачають актуальності й сьогодні.

Також на заході була оформлена книжково-ілюстративна виставка «Василь Сухомлинський у вимірі століть», яку блискуче розкрила бібліотекар відділу документів із гуманітарних наук Олена Журман. На виставці представлені: короткі біографічні відомості про діяча, цікаві факти з його життя, книги та періодичні видання, присвячені життю та творчості Василя Олександровича Сухомлинського.

Видатний педагог написав 48 монографій, понад 600 статей, 1500 оповідань і казок для дітей. Його книги виходили і виходять масовими тиражами в багатьох країнах світу (Росії, Німеччині, Японії, США, Канаді, Китаї та ін.). Найвідоміша його книга «Серце віддаю дітям» перекладена 30 мовами світу та витримала 54 видання.

Завершили зустріч словами Василя Сухомлинського: «Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісною пилинкою. Людина народжується, щоб лишити по собі слід вічний».

Ще статті по темі

Back to top button