Суспільство

У Чернігові ОСББ ініціювало встановлення меморіальної дошки заслуженому енергетику України

У Чернігові ОСББ ініціювало встановлення меморіальної дошки заслуженому енергетику України Калюжному Юрію Олексійовичу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині відкрили меморіальну дошку видатному українцю

Відповідне клопотання до Чернігівської міської ради надійшло від правління ОСББ «Фаворит — І. Б. – 46». Меморіальну дошку видатному енергетику планують встановити на будівлі за адресою вул. Івана Богуна, 46, за небюджетні кошти. Саме у цьому будинку Юрій Калюжний проживав з 1985-го по 2017 рік.

Як відомо, Юрій Калюжний з 1969 року працював інженером на підприємстві «Чернігівські міські електромережі». Брав участь у будівництві  багатьох ключових підстанцій Чернігівщини. У 1997–2006 роках очолював Чернігівські міські електричні мережі ВАТ ЕК «Чернігівобленерго», пізніше у 2007-2011 роках працював директором навчально-курсового комбінату ПАТ «Чернігівобленерго». Останні роки працював викладачем у Чернігівському технологічному університеті.

У 2004 році Указом Президента України Юрію Калюжному присвоєно звання «Заслужений енергетик України». Має інші числені галузеві відзнаки.

Джерело: прес-служба Чернігівської міської ради

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. горжусь своим дядей,Человеком с большой буквы

    1. Мой папа. До сих пор пример для меня и хочу так жить чтобы он мог гордиться мной так как я всю жизнь горжусь ним.

  2. Людина з великої літери все життя буду його памятати! Мені особисто дуже допоміг повірив у мої можливості вдячна йому буду довічно! Чоловік був слова і діла! Земля йому пухом і вічна память у наших сердцях!

  3. Человек с большой буквы! Всегда буду помнить его лекции, цитаты и истории, которыми он с нами делился. Пример для всех! Вечная память…

Back to top button