Суспільство

У Чернігові тарифи на опалення для населення не підвищуватимуть

У Чернігові міська влада не підніматиме тарифів на опалення для населення в опалювальному періоді 2021-2022 рр. Про це чернігівський міський голова Владислав Атрошенко публічно оголосив на нараді з керівниками структурних підрозділів і комунальних підприємств міської ради 12 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсутність газу для опалення восьми бюджетних закладів у Чернігові класифікована як надзвичайний стан

Але він нагадав, що за таке стримування цін усе одно доведеться заплатити платникам податків. Адже погашати різницю в тарифах (різницю між їх розміром і тим, що платитиме населення) доведеться з міського бюджету.

«Ми компенсуємо різницю в тарифах, але через це недофінансуємо капітальні та поточні видатки на утримання і розвиток інфраструктури Чернігова у 2022 році. Ми будемо змушені перерозподілити ці кошти та витратити щонайменше 100 мільйонів гривень на компенсацію різниці у тарифах», – констатував Владислав Атрошенко.

Хоча кошти платників податків мають скеровуватися на ремонт доріг, утеплення шкіл і дитячих садочків, придбання медичного обладнання, громадського транспорту тощо, а покриття різниці в тарифах мало би відбуватися з державного бюджету, вважає міський голова Чернігова.

Пресслужба Чернігівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button