Суспільство

У Чернігові завершила роботу літня школа самоврядування

Перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний вручив у четвер сертифікати про завершення курсу «Ефективна виборча кампанія: від ідеї до плану дій» учасникам «Літньої школи самоврядування», організованої ГО «Центр громадянських ініціатив» за підтримки представництва «Міжнародного фонду імені Фрідріха Науманна за свободу» в Україні.

«Сподіваюся, перебування на Чернігівщині залишило у вас приємні яскраві враження, якими ви поділитесь з земляками, — зазначив Віталій Загайний. — А знання, отримані тут, ефективно використаєте у своїй депутатській або громадській діяльності».

Літня школа об’єднала учасників із десяти областей України, які впродовж п’яти днів навчалися особливостей роботи місцевого самоврядування, знайомилися з досвідом розвитку громад Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові відбулася «спортивна» колегія з новим керівником

«Ця школа самоврядування має на меті підготовку кадрів, здатних модернізувати країну на рівні громад. Для цього організовуємо навчальні заходи, формуємо мережу однодумців і стимулюємо ведення активної громадсько-політичної діяльності», — розповів Ігор Добрянський, виконавчий директор «Центру громадських ініціатив».

Учасники школи мали можливість поспілкуватися щодо реформування адміністративно-територіального устрою з експертом Ігорем Коліушком, керівником Центру політико-правових реформ. Особливості виборчих кампаній на місцевому рівні в Україні, структуру публічної влади, виборче законодавство обговорювали з тренером Романом Кошовим, експертом із виборчого законодавства ГО «Центр соціальних інновацій». А разом із фахівцем із комунікацій Оксаною Кузенко сформулювали власну комунікаційну стратегію виборчої кампанії, визначили цільову аудиторію, канали комунікації, медіапланування, розроблення гасел і повідомлень.

Як зазначають організатори навчання, перші заходи школи самоврядування були проведені ще 2011 року. Навчання здійснюється в інтерактивному форматі. Серед експертів — практики місцевого самоврядування з досвідом депутатської роботи або служби в органах місцевого самоврядування, які активну громадянську позицію поєднують із тренерською діяльністю.

«Я навчаюсь у «Центрі громадських ініціатив» п’ять років, це великий шлях і купа отриманих знань із місцевого самоврядування. ЦеГрІн завжди підбирає найкращих спікерів, експертів. І цього разу не було винятків. Тренери так глибоко розкривали теми, що прийшло розуміння, як змінився мій світогляд щодо політичного життя України», — розповіла Тетяна Захарчук, учасниця «Літньої школи самоврядування» у 2020 році.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button