Суспільство

У Чернігові зростуть тарифи на тепло

19 жовтня Уряд України на екстреному засіданні підняв ціну на газ для населення на 23,5%. У заяві на урядовому порталі йдеться про те, що підвищення ціни — це вимушений крок. Адже однією з умов співпраці з Міжнародним валютним фондом є наближення ціни на газ для населення до ринкової.

Про це повідомляє Чернігівська міська рада.

Як відомо, вартість газу є складовою тарифів на теплопостачання. Аби надалі поставляти тепло в будинки безперебійно, генеруючим компаніям Чернігова доведеться коригувати тарифи на суму зростання ціни газу.

Інформацію щодо прогнозованих розрахунків збільшення вартості ціни за опалення надали в ПАТ «Облтеплокомуненерго» та КЕП «ЧЕРНІГІВСЬКА ТЕЦ» ТОВ фірми «ТЕХНОВА».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покази лічильника можна передати через Viber

Так, внаслідок зростанні ціни на газі, підвищення вартості електроенергії та інших складових тарифу, ціна 1 гігакалорії для будинків, які обслуговує ПАТ «Облтеплокомуненерго», орієнтовно збільшиться з 1504 до 1824 грн – тобто на 21%. Що стосується КЕП «ЧЕРНІГІВСЬКА ТЕЦ» ТОВ фірми «ТЕХНОВА», то тут збільшення прогнозується на рівні до 10%, оскільки підприємство споживає й інші види палива, окрім природного газу.

Якщо не скоригувати тарифи відповідно до нових цін на газ, підприємства накопичуватимуть борги, їм зрештою перестануть відпускати газ, що може привести до відключення тепла в опалювальний період.

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. Ціле літо облтеплокомуненерго, за 98 гривень за куб,, мабуть, качав гарячу воду з Десни. Бо гарячою її назвати не можна. Спочатку державний контроль за якістю послуг, а вже потім тарифи.

  2. Предоставьте альтернативы! Выбора нет, есть только грабёж! И вопрос! До каких пор в цену отопления будет включена площадь в которой нет отопительного прибора т.е. радиатора?

    1. Вы про коридоры? А туда тепло вам откуда поступает? Из космоса? Или из открытой двери в комнату?

  3. Мені цікава причина стрімкого збільшення ціни, оскільки ціна на газ для бізнесу не змінилася! Збільшується лише ціна на газ для населення!

    1. Хороший вопрос. Поднятие не имеет основания.

  4. Мне 17 лет, поступила в Киев на платный. Мама работает в садике, папа в школе. Меня забирал в наш ПЕД так же на бесплатной основе, но родители решили, что дочке не стоит идти этой дорогой… За год обучения 28 000, мы проживаем в 2-х комнатной квартире, сейчас 2 человека прописано (мама, папа) оплата за коммунальные с отоплением (подсчитали с прошлогодними показателями), будет около 3 000!!! У мамы — 4 200, папа — 6 700. А теперь арифметика!!!! 10 900 зп — 2 333 обучение — 3 000 коммунальные — 350 общежитие = 5217 грн. 1500 грн мне родители дают на месяц. Остается 3717 грн на двоих, еще минус проезд и всякие хозяйственные вещи (зубная паста, мыло, порошок, на кухню средства и мочалки и т.д.). Это нормально?????? Может я чего то не понимаю, может большинство людей так живут????

Back to top button