Суспільство

У Коропі безкоштовними обідами годують підопічних терцентру

Першу, другу страву з гарніром, салат і хлібобулочні вироби п’ять днів на тиждень тепер мають 30 самотніх громадян, які обслуговуються у відділенні соціальної допомоги вдома.

Фінансує гаряче харчування Злучений Український Американський Допомоговий Комітет − українська міжнародна громадська організація у Філадельфії, США. Відповідний договір із нашим терцентром уклав Філіал ЗУАДК  в Україні (голова Віра Принько).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині нетверезі чоловіки жорстоко вбили тварину

Для 27 підопічних, які за станом здоров’я не можуть покинути стіни рідного дому, обіди привозять соціальні робітниці. Ще троє людей харчуються в приміщенні терцентру.

Раціон складають м’ясо, риба, свіжі та термічно оброблені овочі, хлібобулочні вироби, крупи. Меню різноманітне, страви змінюватимуться щодня. Обіди готує місцевий приватний підприємець, який став переможцем процедури закупівлі послуги з організації гарячого харчування.

Цей проект в Коропському районі діє вже близько десяти років, він був у Понорниці, а зараз у Коропі. Фінансують його американці українського походження.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Коропська ОТГ

Ще статті по темі

Back to top button