Суспільство

У Сновську поліція склала протокол на двох захмелілих товаришів (Фото)

Захмелілий власник мопеда передав керування транспортним засобом такому ж нетверезому товаришу. Поліція склала адміністративні протоколи на обох порушників.

Під час контролю за дорожнім рухом у Сновську група реагування патрульної поліції зупинила двох містян на мопеді без номерного знака. І водій, і пасажир були з явними ознаками сильного алкогольного сп’яніння, але все одно вирішили покататися містом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні їхали на бійку, а виявили двох нетверезих водіїв

Водій розповів поліції, що насправді мопед не його, а товариша-пасажира. Поїздці передувало спільне вживання алкоголю, після якого власник мопеда попросив друга сісти за кермо. І хоча той був такий самий п’яний, однак погодився.

Тільки завдяки пильності поліції від транспорту не постраждали сторонні особи чи самі парубки. Під час освідування в районній лікарні медики констатували в організмі водія 2.9% алкоголю.

Поліцейські склали протоколи на обох чоловіків. На водія — за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом особою у стані алкогольного сп’яніння), він має заплатити штраф 10 200 гривень. А на власника мопеда за статтею 126 КУпАП – за передачу керування транспортним засобом особі, яка не має права керування таким транспортним засобом.

Правоохоронці закликають водіїв дотримуватися правил дорожнього руху та не наражати на загрозу власне життя і здоров’я, а також інших учасників руху.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button