Суспільство

У центральному парку в Острі висадять приблизно 350 молодих деревець

Весна – традиційний час для наведення ладу довкола та висаджування дерев. Зокрема, в Острі вже кипить така весняна робота. Насамперед відбувається озеленення центрального парку.

Торік, 7 липня, громадою пройшовся буревій. І фактично третю частину дерев було пошкоджено, зламано, ще й виваляно. Зрозуміло, що безлад прибрали, а пеньки повикорчовували як змогли. Але ж свою зелень і красу парк втратив. Нині відбуваються відновлювальні роботи.

«Нам посадковий матеріал пропонують безкоштовно із Кіптів, із лісництва, бо там будують нові парники. Оскільки безкоштовно, то ми ухвалили рішення висадити посадковий матеріал тут у нас, у парку. Маємо десь 350 саджанців. Частину вже висадили, решту ще будемо висаджувати. Саджаємо липи, ялинки, клени – такі основні деревця. Також ми трішки саджанців берези накопали в лісі та трішки горобини. То працюємо», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Леонід Мисливець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли Україна переходить на літній час у 2024 році

Деревця переважно висаджують працівники міської ради. А в межах відзначення Дня довкілля, сьогодні, 25 березня, запросили долучитися до роботи старшокласників ліцею №2.

«Посадили вже десь приблизно 220 деревець. За сьогодні-завтра вже закінчимо нашу ініціативу.

Поки саджаємо як було, жодних нових алейок, доріжок чи ще чогось нового не робимо. Хоч ми і до повномасштабного вторгнення зробили проєкт реконструкції нашого центрального парку, але нині це не на часі», – пояснив Леонід Мисливець.

Окрім озеленення, в громаді тривають й інші весняні роботи: прибирання територій, кладовищ, роботи з благоустрою. Відбувається випилювання аварійних насаджень, підрізання дерев, Тож весняні справи тривають.

Ірина Осташко Фото – Леонід Мисливець

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button