Суспільство

Учні Менської гімназії відвідали Міжнародні GLOBE Ігри у Чехії

У місті Гумполец (Чехія) відбулися Міжнародні GLOBE Ігри 2018 у рамках міжнародної науково-освітньої програми GLOBE (Глобальне вивчення та спостереження з метою поліпшення довкілля).

У заході взяли участь 30 збірних команд, кожна з них об’єднала по шість учасників із різних куточків світу – науковців, педагогів і здобувачів освіти з Польщі, Ізраїлю, Нідерландів, Італії, України, Чехії та Словаччини.

До складу однієї з команд увійшли Костянтин Гальос та Устим Аль-Саффар, учні Менської гімназії Менської міської ради Менського району Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 73 учні з Чернігівщини підкорили Говерлу

Юні таланти Чернігівщини взяли участь в урочистому театралізованому відкритті Міжнародних GLOBE Ігор 2018 на головній площі міста.

Також під час міжнародної наукової конференції учнями Менської гімназії презентовано власний науковий проект «Дослідження гідробіонтів та визначення екологічного стану річки Мена».

Пізніше присутні долучилися до геолокаційних ігор із виконаннями завдань стосовно виживання в дикій природі та дослідження атмосфери, ґрунтів і води.

Протягом чотирьох днів учасники мали можливість не лише обмінятися цінним досвідом, відвідати майстер-класи провідних учених, а й ознайомитися з визначними місцями мальовничого міста Гумполец, знайти друзів, весело та цікаво провести час.

За підсумками участі в Міжнародних GLOBE Іграх 2018 усі команди отримали сертифікати та подарунки.

Джерело: Управління освіти і науки ЧОДА

Ще статті по темі

Back to top button