Суспільство

«Укрпошта» готує чергові сюрпризи селянам

*Актуально

Із січня 2019 року «Укрпошта» планує закрити приблизно сім тисяч поштових відділень. Як повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, керівництво підприємства погрожує це зробити, якщо тариф на доставку пенсій не буде підвищений. Насамперед «Укрпошта» почне закривати відділення у селах, називаючи це «оптимізацією мережі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Наш край» проти закриття поштових відділень у селах

Керівник «Укрпошти» Ігор Смілянський заявляє, що у зв’язку зі скороченням мережі поштових відділень (орієнтовно 5-7 тис. відділень) з 1 січня буде звільнено адміністративний і виробничий персонал. Керівництво «Укрпошти» стверджує, що тариф доставки пенсій залишається незмінним із 2004 року. У свою чергу Міністерство соцполітики і Пенсійний фонд відмовилися змінювати тариф.

За таких умов «Укрпошта» погрожує почати закривати поштові відділення через збитковість. Більш доречною керівництво вбачає розбудову поштово-логістичного та фінансового бізнесу в містах, де це робити доцільно і вигідно. «Таким чином, села приречені на ще більшу відірваність від «цивілізації». Це особливо актуально для Чернігівщини, де «Укрпошта» почала масово закривати сільські відділення. Попри спротив і незадоволення селян, ця реформа в регіоні продовжується», – зазначила Ольга Чередник.

Партія «Наш край» закликає уряд вжити заходів і не допустити соціальної катастрофи в сільській місцевості. Закриття відділень залишить без доступу до пенсій, переказів, листів і посилок. Крім того, звільнення десятків тисяч людей спричинить додаткові видатки бюджету та ліквідує професію поштаря на селі.

«Наш край» звертається до уряду із закликом: не допустити закриття сільських поштових відділень; перевірити прозорість використання коштів, зокрема захмарні зарплати керівництва; якщо перевірка доведе обґрунтованість витрат, передбачити дофінансування у бюджеті. Якщо ні – вжити заходів для притягнення до відповідальності керівництва «Укрпошти».

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Реформа Укрпочты, явно недолуга. Но если так получается. то пусть сельские советы компенсируют затраты с содержанием отделений в селе.

Back to top button