Суспільство

Уродженка Чернігівщини стала сенатором в американському штаті

Американку чернігівського походження Вікторію Спартц обрали новим сенатором штату Індіана в США. Як повідомляє WTHR, Спартц замінить на посаді 72-річного сенатора Люка Кенлі, який іде на пенсію. До речі, українка стала сенатором уперше в історії США.

38-річна Спартц перемогла шістьох інших кандидатів, зокрема й Дена Шмідта, який раніше працював із колишнім губернатором Майком Пенсом, а також Меган Уайлз, президента Ради міста Ноблсвіль, чию кандидатуру підтримав колишній сенатор Кенлі.

Тепер – про чернігівське коріння Вікторії Спартц. Її дідусь і бабуся  живуть у Носівці і дуже пишаються своєю онучкою, яка, до речі, народилася в цьому містечку і проживала до 5 років. Натомість мати новообраного сенатора нині живе то в Америці, то в Чернігові. Батько пішов із життя, коли Вікторія навчалась у старших класах.

У дитинстві Віка вирізнялась розумом і допитливістю, дуже любила читати. А в школі батькам дівчинки пропонували віддати її не до першого класу, а одразу до третього чи четвертого, бо майже все зі шкільної програми початкової школи вона знала.

За плечима у Вікторії хороша освіта – вивчала міжнародну економіку в столичному виші. До речі, на сайті Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана є про це відповідна інформація. Більше того, адміністрація закладу пишається такою випускницею.

Вікторія переїхала до США 17 років тому. Вона отримала диплом магістра з професійної бухгалтерії Університету Індіани і тепер там викладає, але планує піти з посади, щоб уникнути конфлікту інтересів. Вона працювала в бізнесі і державних установах, зокрема на посаді головного чиновника з фінансів Служби прокурора Індіани. Спартц є також главою Республіканської партії округу Гамільтон.

Про особисте життя Спартц відомо, що вона заміжня. Її чоловік – фермер. Подружжя виховує двох доньок – 10 і 11 років.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Із «Гарту»інформацію взяли, а посилання на нього не зробили. Колеги, хіба так годиться?

  2. Пані Аліно, я вже відповів, що ваша заява безпідставна і не відповідає дійсності. Не розказуйте нісенітниць!!!

Back to top button