Суспільство

Вантажівка провалилася на мосту в селі на Чернігівщині (подробиці)

У селі Гурбинці Срібнянської громади сталася подія, яку гучно обговорювали не тільки в населеному пункті, а й у соцмережах. Вантажівка провалила дерев’яний міст через місцеву річку Лисогір і загрузла. «Це міст у селі, який з’єднував дві його частини. Я не можу сказати, коли точно він був збудований, але, напевне, що після 50-х років. Уже немає старожилів, які достеменно про це пам’ятали б», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила Ніна Лихогруд, спеціаліст першої категорії загального відділу Срібнянської селищної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 52 роки тому створили проєкт метро в Чернігові

Із фотографій, які є в інтернеті, можна зрозуміти, що міст був не дуже міцним. Дехто в коментарях навіть жартома писав, що як у казці про Івана Царевича.

«Був там попереджувальний знак перед мостом щодо обмеження проїзду для автотранспорту – до 5 тон. Але кому треба проїхати, ті викидали знак у річку. Писали попереджувальні таблиці, але вони також періодично зникали.

Тож оця машина, яка була навантажена дровами, поїхала та завалила міст.

Автівку діставав власник, із водієм усе добре. Може, машина й пошкоджена, але певно, не дуже суттєво. Це не наш житель провалився на мосту. Трапилася ситуація 4 квітня, десь о 17-й чи 18-й годині вечора. А витягали ту машину 5 квітня», – розповіла Ніна Лихогруд.

За її словами, руйнування мосту не паралізувало звичної життєдіяльності села.

«Усі соціальні й інші послуги – доступні і мобільна медична група виїжджає. Люди забезпечені продуктами. На сьогодні ситуація в населеному пункті стабільна. Міст не був єдиним шляхом, що сполучав дві частини села, є об’їзна ґрунтова дорога, якою відбувається рух транспорту. Вона пролягає трішки по низині, але можна проїхати.

А сьогодні почали робити кладку через річку, щоб можна було проїхати велосипедом», – пояснила спеціаліст першої категорії загального відділу Срібнянської селищної ради.

Ірина Осташко

Фото – з інтернету

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button