Суспільство

Відомі чернігівці розповіли, яким для них видався 2021 рік

Нинішній 2021-й добігає кінця. А наприкінці року зазвичай заведено підбивати підсумки й аналізувати, що вдалося або що розчарувало, та робити висновки.

Зважаючи на це, ЧЕline вирішив з’ясувати, яким нинішній рік видався для відомих у нашому регіоні людей.

Марина Рейко

Марина Рейко, депутатка Чернігівської міської ради

Рік складний, але продуктивний! Я відповіла собі на запитання: що може змінити одна людина? Навіть у найворожішому середовищі можна працювати та досягати результату. Головне – мета і багато роботи в напрямі її реалізації. Хочу побажати всім чернігівцям ніколи не опускати руки, боротися за свої права та за правду і потім в одну чарівну мить ви відчуєте, що сам Всесвіт вам допомагає.

Юрій Дахно

Юрій Дахно, краєзнавець

2021-й для мене – рік втрат і розчарувань. Довелося аналізувати прожиті роки та зробити певні висновки, що, попри отриманий негатив, життя продовжується і воно прекрасне. Цікавою подією для мене як колекціонера є повернення втраченого 100 років тому раритету.

 Олександр Волощук

Олександр Волощук, мандрівник і письменник

Особисто для мене 2021-й рік став продовженням 2020-го (тобто не дуже хорошим). Головні події цього року – піша мандрівка від крайньої західної точки України до крайньої східної та видання нової книжки – «Парагвайське щастя».

Сєргєй Карась

Сєргєй Карась, журналіст

Якщо одним словом – складний. Рік був напрочуд складним, адже більшу його частину я стояв на обліку в центрі зайнятості та був безробітним. А це рідко додає позитиву.

Про важливі події: 19 грудня (на Миколая) виповниться рівно п’ять років, як я переїхав до України – важлива дата. І хоча цей рік був, м’яко кажучи, малопозитивним, той вибір, який я зробив п’ять років тому, він і був правильним.

І була цього року ще одна символічна подія, пов’язана з цифрою 5: цьогоріч я вп’яте поспіль став номінантом загальнонаціональної премії імені Чорновола в галузі журналістики.

Сергій Горобець

Сергій Горобець, історик, співробітник Інституту національної пам’яті в Чернігівській області

Щось у мене цього року один лише негатив яскраво виражений, а щось згадати приємне, щоб воно вирізнялося серед іншого, то якось і не знаходжу нічого. А про негатив не хочеться. Тож просто ніякий рік, коли негатив переважає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штучна vs жива: чернігівці розповіли, що думають про відмову від живих ялинок на свята

Олена Печорна

Олена Печорна, письменниця

Хорошим був 2021 рік, плідним і творчим, сповнений зустрічей із читачами, презентаціями. Суперподарунок 2021 року для мене – відзнака «Золота письменниця України».

Також знакова подія для мене вихід книжки «У затінку земної жінки».

Я багато цьогоріч встигла, щоправда, підсумків ще не підбивала.

Атестація відбулася в школі. Відпочинок на морі з сім’єю був, виїзд на Голубі озера. Багато чого класного та доброго є згадати. Дуже вдячна за цей рік.

Олексій Биш

Олексій Биш, актор

Для мене найважливіше – це зберегти всі надбання Чернігівського обласного молодіжного театру та надбання його засновника і директора Геннадія Сергійовича Касьянова. Саме тому я як фахівець, провідний артист, провідний майстер сцени, режисер за фахом висувався на посаду директора театру. Це була для мене дуже відповідальна подія, до якої я готувався, і це треба було зробити.

А взагалі 2021 рік для мене важкий. Бо хочеться реалізовуватися якомога більше в професійному плані – поки я маю потенціал і сили, знання. Про це я думав увесь цей рік. Хочеться нових ролей, нових постановок. І ще хочеться миру, і щоб відійшли всі хвороби та напасті від усіх людей і від нашої країни. Щоб ми були здоровою нацією. І хочеться перемоги, якої ми доб’ємося. Україна буде заможною та багатою країною. Я вірю в це, попри всі негаразди цього року.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button