Суспільство

Ювенальні поліцейські нагадали школярам, що за булінг передбачена адміністративна відповідальність

Булінг (цькування) – це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини. Чернігівські поліцейські наголошують, що булінг карається законом.

Цю тему нещодавно обговорили ювенальні поліцейські Чернігівського районного управління поліції Наталія Горох та Марина Лобанова з учнями шкіл №29 та №34.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ніжині презентували проєкт «Мистецтво перемагати булінг»

Профілактичні бесіди правоохоронці провели з учнями п’ятих, шостих та десятих класів.

«Булінг супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом. Ми закликаємо ніколи не замовчувати випадки цькування. Якщо ви стали жертвою або свідком булінгу в навчальному закладі – негайно інформуйте шкільного психолога, вчителя, батьків або телефонуйте в поліцію за номером «102», – зауважує Наталія Горох.

Булер несе відповідальність відповідно до статті 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення — булінг (цькування) учасника освітнього процесу. Законодавство передбачає для винної особи штрафи або громадські роботи.

«Ми розповіли учням про цінність та неповторність людського життя, що будь-яка проблема, навіть найсерйозніша, має свої шляхи вирішення. Радили дітям не залишатися наодинці з проблемами, не «закриватися» в собі, а розповідати про переживання рідним, близьким людям або ж вчителям. Закликали дітей бути уважними один до одного, поважати оточуючих та приходити на допомогу тому, хто цього потребує», — розповіла Марина Лобанова.

Окрім того, поліцейські нагадали дітям правила безпечної поведінки в інтернеті (зокрема, ро’яснили проблему кібербулінгу) та порадили як не стати жертвою злочинів.

Сектор комунікації поліції

Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button