Суспільство

З початку року на Чернігівщині стягнуто близько 200 мільйонів аліментів

Робота державних виконавців Чернігівщини підтверджується високими статистичними показниками.  Так, з початку року в примусовому порядку на користь дітей було стягнуто близько 200 мільйонів гривень аліментів.

Водночас на Ніжинщині цей показник вже перевищив 37 мільйонів гривень. Зазначена сума складається з окремих життєвих історій. Приміром, один з мешканців району, ігноруючи виконання своїх батьківських обов’язків, накопичив значний аліментний борг – понад 122 тисячі гривень. Спонукали чоловіка все ж виконати свої фінансові зобов’язання перед неповнолітньою донькою тимчасові обмеження та арешт коштів, застосовані державними виконавцями Ніжинського відділу державної виконавчої служби  Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малий та середній бізнес Чернігівщини за рахунок сплати податків забезпечили третину надходжень до бюджетів територіальних громад

Земляк попереднього фігуранта Єдиного реєстру боржників заборгував доньці більше 172 тисяч гривень. Крім тимчасових обмежень та накладення штрафу, до неплатника було застосовано арешт коштів і майна. Щоб не погіршувати своє становище, батько в повному обсязі вже перерахував належні дитині кошти.

Наголошуємо, що свідоме нехтування економічними інтересами власних нащадків означає неминучу рівнозначну відповідь держави – правові санкції від органів юстиції.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button