Суспільство

Захисники Чернігівщини отримали від діток власноруч створені обереги (Фото)

Сьогодні українці переживають непрості часи, коли кожному важливо відчувати підтримку, а нашим Захисникам вона особливо необхідна. Саме тому військовослужбовці Чернігівського обласного ТЦК та СП спільно з «Міським палацом культури імені В’ячеслава Радченка» організували акцію підтримки тих оборонців Сіверщини, які просто зараз захищають кордони нашого краю, та вручили їм обереги, власноруч створені нашими маленькими чернігівцями.

Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Куликівки встановили окрасу й оберіг громади

— Знаєте, у військових є така прикмета: вони вважають, що дитячі малюнки – це своєрідний оберіг. Там, де вони є, – куля не влучає. Раніше ми спільно з Управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту, а також Центром роботи з дітьми та молоддю влаштовували мистецьку акцію «Оберіг для мого міста», в межах якої вихованці багатьох дитячо-підліткових клубів Чернігівщини створювали малюнки та розвішували їх не тільки на виставці, а й по всьому місту, – розповідає художня керівниця Міського палацу культури імені В’ячеслава Радченка Галина Петрова.

Вона також пригадує, що своєрідні обереги у вигляді листівок, браслетів, наліпок і хенд-мейд-значків діти почали приносити самостійно. Отак одна акція переросла в іншу.

— Діти із захопленням долучалися до створення оберегів, писали побажання бійцям. Наші хлопці для нас – усі рідні, і ми дуже хотіли, щоб ці обереги дійшли саме до Захисників Чернігівщини, які є своєрідним щитом для всіх нас, – додає Галина Петрова.

А ми сподіваємося, що ці маленькі янголи-охоронці та оберегові браслети захищатимуть наших воїнів від ворожих куль, а також нагадуватимуть, що українцям завжди є за що боротися, насамперед – за світле майбутнє для наших дітей у Вільній і Незалежній Україні!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button