НовиниСуспільство (відео)

Відрізані від цивілізації: мікрорайон Чернігова ізолювали залізничники (Відео)

У Чернігові людям перекрили дорогу через залізничне депо, що, за їхніми словами, була частково або повністю відкрита протягом понад шістдесяти років.

«Одного прекрасного дня з’явилося оголошення, що людей пускатимуть тільки за перепустками», — розповідає Яна Рудницька, жителька мікрорайону Подусівка.

«Або йти з Подусівки – на міст підніматись, або тут по прямій пішов – і все. Кажуть, що через крадіжки. Камери поставили, які можуть бути крадіжки?» — говорить Анатолій Кирієнко, житель мікрорайону Подусівка.

Мотивували режимністю об’єкта та крадіжками на території. Відбувся цей, так би мовити, крок до людей напередодні воєнного стану. До цього все було добре, особливої режимності в об’єкті не спостерігалося.

«Якийсь прийшов бюрократ – і повністю закрив наше поселення від існування всього міста. 25-й іде забитий, у 101-й не пересісти», — скаржиться Тамара Кирієнко, жителька мікрорайону Подусівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці скаржаться на 35-й маршрут

Частині жителів мікрорайону Подусівка або значно ускладнили дорогу до об’єктів цивілізації, що знаходяться за коліями – це і вокзал, і дитячий садочок, і ринки, і лікарні.

«Дитину вести до садочка в обхід треба. Дороги нечищені. І кілька разів дорогу треба переходити з дитиною», — розповідає Павло Рудницький, житель мікрорайону Подусівка.

«Дитяті було чотири з половиною роки. І ми пішли через міст – було слизько, дитина впала і травмувала руку», — згадує Світлана Рудницька, жителька мікрорайону Подусівка.

Або ж для людей похилого віку чи інвалідів узагалі зробили неможливим.

«Дніпровська, Попова, Миру, Танкістів. Оце весь масив. Прохід сюди. Нам більше нікуди. На міст я не можу зайти, в мене аритмічний стан, із лікарні не вилажу», — бідкається Надія Разумова, жителька мікрорайону Подусівка.

«Якщо йдуть пенсіонери – міст не завжди рівний. Було при мені – жінка з’їжджала з мосту», — говорить жителька мікрорайону Подусівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці про підвищення тарифу на вивіз сміття

Керівництво регіонального відділення залізниці в Києві, начальник депо Валерій Дерев’янко – також особа недосяжна.

«Скажіть, будь ласка, до керівника депо можна пройти? – Ні, не можна. – Чому? – Треба виписувати перепустку, тоді тільки до нього потрапите», — говорить невідомий охоронець.

Більше того, охоронці не називаються, не пропускають навіть журналістів. Зарадити ситуації чи хоча б встановити особу захисників депо не може навіть викликаний патруль поліції.

«Посвідчення ось. – Ваше прізвище закрите іконкою. – Воно вам не треба», — продовжує невідомий охоронець.

«Адміністративна будівля знаходиться на охоронюваній території, тому він і не пускає», — зазначає Сергій Хохлов, керівник охорони на станції «Чернігів».

Приблизно через годину до людей виходить головний інженер. Поталанило. Побачив випадково.

«Справа в тому, що йшов по території і вас побачив. Я ситуацією не володію», — говорить Дмитро Чередько, головний інженер моторвагонного депо.

Згодом, розібравшись, дає вичерпну відповідь на запитання, чи може депо піти назустріч людям і відновити старий пропускний режим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці не задоволені прибиранням дворів від снігу

«Почнімо з того, що це не дорога, а підприємство. Службовий прохід. Усі люди, чернігівці, належать до категорії сторонніх осіб. Ми не можемо їх пропустити», — зауважує Дмитро Чередько, головний інженер моторвагонного депо.

Журналістам також до адмінбудівлі депо – зась. Пройти можна, але попередньо написавши листа до керівництва про отримання дозволу потрапити на  об’єкт. Однак у цій ситуації свобода преси – не головне, значно страшніше, що залізничники штовхають людей на колії. Тепер більшості жителі мікрорайону доведеться маневрувати на межі життя та смерті між потягами. І надзвичайна ситуація на коліях буде на совісті реформаторів із депо.

«Ну от я йшла вранці на поїзд. Мене не пустили. Я під вагонами пролазила, щоб встигнути на поїзд», — розповідає Катерина Єфименко, жителька мікрорайону Подусівка.

«Можливо лягати під поїзди. Але з керівником не вдається навіть зустрітись. Бо охорона каже, що в нас немає перепустки, а щоб її отримати – треба піти до керівника», — відзначає Дмитро Янченко, житель мікрорайону Подусівка.

Тоді як в «Укрзалізниці» розказують про вагомі кроки назустріч людям, у Чернігові, виявляється, більшість громади має статус сторонніх осіб, і саме час використати проти них закон. Компроміс, взаєморозуміння та хоча б елементарна людяність тут не діють. Адже є закон. Дарма, що він діє вибірково в часі, дарма, що, забираючи одне, не пропонують якоїсь альтернативи. Значно приємніше бути начальником і насолоджуватись плодами своєї влади.

Ще статті по темі

31 коментарів

  1. 50 лет ходили через депо. Никто ничего не крал. Не было режимного объекта, а тут вдруг нельзя ходить. Сделайте альтернативный вариант, а потом закрывайте.

  2. Деревянко и ранее не выделялся интелектом,зато надменности ему не занимать.

  3. У Деревянка выросла такая корона, что не царское это дело с людьми разговаривать.это не руководитель а собачье гов….о.

  4. Он тупой как пробка, а ставит из себя большого начальника. Решать нужно вопрос однозначно не с ним.

  5. А це робиться спеціально. Начальник депо спеціально його развалює, щоб пізніше закрити взагалі. Звільняє працівників які щьось розуміють в ремонті і які з ним сперечаються. Депо попросту руйнується, а він каже вищому керівництву, що в них все добре. Робить все щоб депо стало. І найімовірніше на його місці буде щось інше. А так людей готує до того, що це буде закрита татеріторія. І насрать йому на те що вам треба обходити 2км щоб відвести дитину в садочок і на вас з високої колокольні. Тому що має десь лапу. Йому нічого не буде. Тим більше, якщо люди нікуди на нього не скпржаться окрім як у ФБ і тому подібне.
    Прокуратура може і допоможе. Там взагалі потрібно жорстку перевірку повести, на предмет відповідальності начальника депо його посаді!!! І в першу чергу спитати обслуговуючий персонал депо (не з кабінетних), локомотивні бригади, слюсарів, що вони про це бл…. ство, яке там робиться, думають.

  6. На % согласен бабки пошляет в Киев и чувствует себя королем. Напишите в прокуратуру заявление и пусть проверят депо , проведут проверку и снимут нафиг эту тварь там безпредел полнейший и воровство. Такого руководителя не было ещё.

  7. Он и в пту года учился был не лучше…Видать по жизни такой человек….

  8. Нехай другий мост збудують,як положено по закону

  9. Дайте человеку власть и деньги и увидите что за человек. Я думаю все увидели какое вышло гавно.

  10. Напишите кто знает адрес где он живет и мобильний номер. Раз не хочет вийти к людям может лучше к нему наведаться.

    1. 0737722377 Деревянко Валерий Викторович

  11. Дивно читати. Цілком нормальний і адекватний начальник. А звільнені алкоголіки і скривджені придурки яким не дають красти завжди будуть незадоволені.

    1. Мабуть Ви з Луни впали!!! Жме всі кошти собі — якщо ти проти то згризе . По куткам всі триндять — в очі йому бояться навіть рота відкрити !!!

  12. Устраивает этого начальника только сраколизы и люди которые вместе с ним в доле.

  13. Деревянко неадекват полнейший, а ты сам придурок раз считаешь так.

  14. Деревянко вообще молодец. И всяким пи-ам не даёт развернуться.

    1. 100% молодец, сам разворачивается — другим не дает.

  15. 18.53 пишет будущий мент работник сбу….

  16. А не сильно ли много этой «персоне» внимания??? А не пошёл бы он вместе со своими приближенными на х….

  17. Люди вы странные. Это территория предприятия, на которой к томуже опасно. Придприятие вправе не пускать на свою територию посторонних. Поэтому всегда ходили и тд это просто бред. Вот маршрутки забитые это да, добавить бы парочку. Детей в садик водить далеко не успеваем, ну так раньше выходите. Тоже самое и про работу. Люди из села на работу ездят и как-то успевают. Развели тот плохой этот плохой не выходит и так далее взрослые люди а ведёте себя как дети. Просмотрели это видео от «журналистов» и приняли как истину, время почувствовать себя стадом. Пару человек засомневались, а остальные дети телевизора и дивана)

    1. просто журналист неадекватный зрадофил

    2. вообще стандарты челайн никогда не подпадали под стандарты журналистики, прут всякий бред, а человек недумающий все принимает за правду. Особенно автор этого сюжета и в жизни человек не совсем адекватный

  18. Все правильно. На территории депо ходить опасно!

  19. На поїздах які виходять з депо, їздити на багато небезпечніше. Бо вони розвалюються на ходу. Але начальник молодець. Він сам так і пише навіть.
    А були якісь такі випадки з перехожими, через територію депо, щоб щось таке опасне сталося? Через дорогу не опасно?

  20. Может он и х..й, только вот почему то работает начальником именно он, а не кто то из присутствующих тут!!! Хотите устроить бл… революцию так устраивайте ее в открытую. А не как шавки за забором гавкайте! …Когда новый начальник придет вы прям все заживете как в Раю и все у вас будет зае..сь!! Проход через депо правильно сделал что закрыл, думаю никто из вас не хотел что бы что бы через его домашний двор ходили особо обделённые и нуждающиеся!!! Про народ «Подусовский» не начальнику депо думать надо, а Меру города!!! Или проблемы индейцев шерифа не волнуют???

    1. Рай, Ад — уже все проходили. Но руководитель должен оценивать профессионализм , а не жополизм.

  21. Он уже на работает, а тянет время. И это хреново. А проход действительно должен быть закрыт.

  22. Жополизи- це професія! діти роблять селфі на путі- це небеспечно!

  23. Мое мнение, посторонним нечего делать в депо! вопервих это опасно, вовторих воровать кабеля и свернуть на бомжа не получится, ведь ходят только свои.
    Кстате закрить территорию не уровеь начальника, а как минимум начальника дороги

  24. Депо находится на улице. Привокзальная! Которая начинается от бывшей ж/д поликлиники до улицы.2й километр. Она закрыта для автотраспорта через территорию депо,но для пешеходов никто закрыть не может согласно Конституции ст .33. (313) Не Ж/Д принимает законы ,а ВР и КМ.

Back to top button