Війна

Меморіал пам’яті: Солдат Валентина Водала-Топішко

Солдат Валентина Водала-Топішко загинула 4 квітня 2023 року під час виконання бойового завдання в селі Печенюги Чернігівської області. Коли перебувала в пункті зв’язку військової частини, ворожий літак скинув на будівлю авіабомбу. Разом із Валентиною загинули ще троє військовослужбовців. Захисниці було 32 роки.

Валентина народилася в селі Обмачів Чернігівської області. Навчалася в Обмачівській та Батуринській школах. Потім вступила до Конотопської філії Європейського університету. Закінчила з відзнакою факультет економіки і менеджменту. Була науковим співробітником Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця», працювала вчителем інформатики і педагогом-організатором позакласної в Батуринській школі. У 2013 році вступила до Чернігівського національного педагогічного університету імені Тараса Шевченка. Здобула фах вчительки історії. Працювала в Бучанській ЗОШ, Обмачівському НВК. Під час повномасштабного вторгнення на своєму тракторі возила на продаж розсаду до селища Короп. На базар переправляла її навіть човном через річку Сейм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П’ять населених Чернігівщини опинилися під ворожим вогнем

У вересні 2022 року Валентина вступила до лав Збройних Сил України. Отримала фах оператора пункту радіоперехоплення та пеленгації протиповітряної оборони.

«Валя завжди була активісткою й ініціатором різних добрих справ. Дуже гостинна і товариська, їй подобалося готувати і приймати гостей. Особливо любила дітей і просто обожнювала свою маленьку донечку Альбіну. Також дуже працелюбна, любила землю і все живе, особливо квіти. Зі своєї старенької садиби вона зробила зразково-показову, за всіма канонами садово-паркового мистецтва, навіть з мініфонтаном», – сказала бойова посестра Яна Костюченко.

Валентину поховали в рідному селі.

У військовослужбовиці залишилася мама Людмила й донька Альбіна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button